Медалістів Ігор Нескорених зі Львівщини нагородили грошовими преміями

16:45 20 вересня 2023 р.

Фото до новини

Нагороджені також їхні тренери.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

Кілька днів тому у німецькому місті Дюссельдорф завершилися щорічні змагання «Ігри Нескорених – 2023» (Invictus Games). Львівську область представили три спортсмени, які гідно показали себе у змаганнях та поповнили скарбничку Національної збірної команди України трьома медалями. Це - Володимир Гера, Павло Лучків, Дмитро Козак.

Дмитро Козак взяв участь у змаганнях з легкої атлетики та настільного тенісу. Володимир Гера здобув дві срібні медалі зі штовхання ядра та метання диска, а також посів 4 місце у плаванні на 50 м на спині. Павло Лучків – володар золотої медалі зі стрільби з лука.

Загалом українську збірну представили 25 ветеранів та військовослужбовців. Команда військових ветеранів-спортсменів з України здобула 34 медалі (12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових) у шести видах спорту. Це найкращий результат нашої країни за всю історію участі у змаганнях.

У складі команди також були тренер зі стрільби з лука НСБ ЛВС Міноборони України у м. Львові Леся Шах, тренер з настільного тенісу, учасник Invictus Games та Warrior Games Сергій Калитюк, асистент тренера з веслування на тренажерах, призер Invictus Games та Warrior Games Ігор Галушка.

У межах обласної Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту спортсменів і тренерів відзначили грошовими преміями:

Спортсмен Павло Лучків - 80 тисяч гривень;

Спортсмен Володимир Гера - 60 тисяч гривень;

Спортсмен Дмитро Козак - 30 тисяч гривень;

Тренерка Леся Шах - 20 тисяч гривень;

Тренер Костянтин Школьний - 20 тисяч гривень;

Тренер Сергій Калитюк - 15 тисяч гривень;

Асистент тренера Ігор Галушка - 15 тисяч гривень.

Довідково:

Ігри Нескорених (Invictus Games) – це міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх та чинних військовослужбовців, які отримали поранення, захворювання або інвалідність під час/внаслідок служби.

У  цьогорічних змаганнях взяли участь близько 600 учасників у складі 21 національних збірних команд (Афганістан, Австралія, Бельгія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нігерія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Республіка Південна Корея, Румунія, Україна, Великобританія, США).

Україна вчетверте брала участь в Іграх Нескорених.

Українські спортсмени змагалися у 10 адаптивних видах спорту: настільному тенісі, легкій атлетиці (бігу, стрибках в довжину, штовханні ядра та метанні диска), пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, стрільбі з лука, велоспорті, плаванні, баскетболі та регбі на візках і волейболі сидячи.

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів