Марія Музичук зі Львівщини зіграла на чемпіонаті світу зі шахів внічию, а її сестра Ганна програла

16:38 23 квітня 2015 р.

Ганна й Марія Музичук зі Львівщини

Ганна й Марія Музичук зі Львівщини
Фото: chengdu2015.fide.com

Жіноча збірна України поступилася в матчі з командою Грузії на командному чемпіонату світу зі шахів.

У китайському місті Ченду завершився матч 5-го туру чемпіонату світу з шахів, в якому збірна України зустрічалася з командою Грузії й програла з рахунком 1,5:2. Вирішальною в цьому матчі стала партія, в якій поступилася Ганна Музичук зі Львівщини.

Матч із грузинськими шахматистками виявився дуже впертим і, в основному, проходив у рівній боротьбі. Внічию завершили свої партії сестра Ганни Музичук Марія Музичук (з Лейлою Джавахішвілі), Ганна Ушеніна (з Ніно Бациашвілі) та Наталія Жукова (зі Саломе Мелія).

Із чотирьох партій найдовше тривала зустріч Бели Хотенашвілі і Ганни Музичук. І саме в ній, що проходила на першій дошці, вирішилася доля матчу.

Українка, яка грала чорними фігурами, змушена була визнати поразку на 46-му ходу – коли становище на дошці було критичним. До того ж, Музичук перебувала в цейтноті. Годинник українки показував 5 хвилин 29 секунд на роздуми, в той час, як у грузинки залишалося 25 хвилин.

Таким чином, після 5 матчів на рахунку збірної України дві перемоги, стільки ж поразкок та одна нічия – п’ять командних і 10,5 особистих очок. Чемпіонат світу в Ченду (Китай) проходить з 18 по 29 квітня. За регламентом змагань 10 кращих команд світу проведуть турнір в одне коло – по дев’ять матчів. Збірна України на цьому турнірі виступає в ролі діючого чемпіона світу, відстоюючи титул, завойований у 2013-му році.

Про це повідомляється сьогодні, 23 квітня, на сайті інформаційної агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів