Лист українських уболівальників президенту FIFA

22:49 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

"Друзі "Динамо" і "Завжди Вірні" наполягають на тому, що використання української національної символіки на матчах не може бути причиною дискримінації з боку жодної організації.

"Шановний пане Блаттер!

Ми, громадське об’єднання Друзі Динамо (Київ, Україна) та громадське об’єднання Завжди Вірні (Львів, Україна), звертаємося до Вас з цим відкритим листом.

Як нам стало відомо з засобів масової інформації, очолювана Вами організація завела дисциплінарну справу стосовно поведінки українських вболівальників під час матчу Україна — Сан-Марино у Львові 06.09.2013. Ця дисциплінарна справа ґрунтується на звіті делегата FARE. Сам звіт ніде у засобах масової інформації не оприлюднювався, тож ми не мали змоги ознайомитися з фактами порушень, які були зафіксовані. Проте, ми знайшли можливість ознайомитися  в Інтернеті з посібником FARE з визначення дискримінаційної символіки.

Ми були шоковані тим, що до дискримінаційної символіки внесено символи національно-визвольної боротьби українського народу. Наприклад, червоно-чорний прапор Організації українських націоналістів. Під цим прапором в часи другої світової війни українці чинили опір двом найпотужнішим тоталітарним режимам світу – гітлерівському та радянському. В значної частини українців цей прапор асоціюється з героїчними сторінками власної історії. Тому в нас виникає запитання щодо компетентності та неупередженості експертів FARE. Також дивно бачити в числі дискримінаційних символів портрети керівників українського визвольного руху Степана Бандери та Романа Шухевича. Не справа FARE давати оцінку історичним постатям, які для великої кількості українців є національними героями. Жодна поважна організація не дозволяє собі таких однобоких та упереджених оцінок.  

Ми закликаємо Вас не виносити поспішних рішень на підставі звіту організації, компетентність якої стосовно української історії та української символіки викликає величезні сумніви. Прийміть до уваги, що необачне рішення, яке ґрунтуються на згаданих критеріях FARE, дискредитує саму  справу боротьби з проявами нетерпимості  (як мінімум, в Україні, а, можливо, і в цілому світі).

Ми переконані в тому, що футбол – це гра, яка належить усьому людству незалежно від національності. Тому використання української національної символіки на матчах не може бути причиною дискримінації з боку жодної організації.

Сподіваємося на розуміння.

З повагою, громадське об’єднання "Друзі "Динамо" та громадське об’єднання "Завжди Вірні".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Футбол

 

новобудови Львів