Львів’яни перемогли безпосередніх конкурентів

23:00 15 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: fcrukh.com

Поєдинок 18-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів першої ліги, в якому «Рух» приймав у Львові «Металіст-1925», завершився перемогою господарів поля.

Підопічні Леоніда Кучука в рідних стінах здобули перемогу над своїм безпосереднім конкурентом за вихід у прем’єр-лігу – харківським «Металістом-1925». Міцна і вишколена команда Андрія Демченка у цьому сезоні ще не знала гіркоти поразки у виїзних поєдинках. Аж поки не приїхала до Львова…

Але про все по порядку. «Рухівці» з перших хвилин вирішили продемонструвати, хто господар на полі. Впродовж однієї хвилини нагоду вивести «жовто-чорних» вперед мав Кондраков. Спершу Калюжний філігранним пасом на Сіднея майстерно розрізав оборону харків’ян, бразилець віддавав вздовж воріт, але Данііл не встиг на цю передачу. І вже за мить після удару форварда «Руху» був змушений вступати у гру Сидоренко. 

Захист гостей «жовто-чорні» продовжували розгойдувати і надалі. На 27-ій хвилині Климчук помітив на дальній стійці Брікнера і адресував пас йому. Іван вирішив пробити з гострого кута, але у підсумку зробив це невдало.

Зарядженим на ворота колишньої команди був Калюжний: на 29-ій хвилині він увірвався до штрафного і потужно пробив по воротах. Кіпер «Металіста-1925» знову мусів демонструвати свою майстерність.

Слобожанці, які в цьому поєдинку грали переважно на контратаках, отримали свій момент на 31-ій хвилині зустрічі. Подарував їм його головний арбітр поєдинку Євген Арановський, який призначив у ворота «Руху» дуже небезпечний вільний удар. Савін пробив по воротах, і Мисак заволодів м’ячем після рикошету від ноги Бойчука. На думку рефері, Богдан свідомо віддавав пас своєму кіперу. На щастя, для «рухівців» у тому епізоді все обійшлося, хоч Мисак був змушений рятувати команду після прямого удару Романова з близької відстані!

Своє слово арбітр матчу сказав і на 37-ій хвилині – справедливо показав Цвіренку жовту картку за грубий фол проти Кондракова! У підсумку, харків’яни наприкінці першого тайму залишились в меншості, адже для Цвіренка то була вже друга жовта. Іти на перерву, ведучи у рахунку, «Рух» міг після удару Брікнера, але знову вдало діяв у рамці кіпер слобожанців.

Після відпочинку команда Леоніда Кучука збільшила натиск на ворота суперника, і це дало свої плоди на 54-ій хвилині. Бойчук на швидкості промчався правим флангом і віддав націлену передачу до воріт, яку замкнув Кондраков – 1:0!

У меншості гості весь другий тайм сконцентрували всі свої сили на тому, аби не пропустити більше. Щоправда, теж мали свій момент, аби зрівняти рахунок. Замикати подачу з флангу міг Фрейтас, але якимось дивом не влучив у площину воріт.

А на 80-ій хвилині не витримали нерви у Поспєлова, який двома ногами пішов у брутальний підкат проти Брікнера. За таку неспортивну і грубу гру гравець моментально побачив перед собою червоне світло! Решту матчу «Металіст-1925» догравав уже удев’ятьох і був неспроможний хоча б якось вплинути на підсумок матчу.

Матч так і завершився з рахунком 1:0 на користь «жовто-чорних». «Рух» у останньому домашньому матчі цього року здобув важливі три очки у поєдинку проти свого безпосереднього конкурента у боротьбі за вихід в УПЛ.

15 листопада 2019 року. Львів, стадіон «СКІФ». 900 глядачів.

«Рух» – «Металіст-1925» – 1:0

Головний арбітр: Євген Арановський (Київ). Асистенти арбітра: Валентин Куцев (Київ), Олександр Корнійко (Миргород). Четвертий арбітр: Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

«Рух» (Львів): Мисак, Брікнер (Коробенко, 88), Бойчук (Синиця, 74), Калюжний, Дуць, Кондраков (Русин, 65), Копина, Климчук (Ернест, 90), Сідней (Леандро, 90+2), Нємчанінов, Заставний.

Запасні: Ільющенков, Марушка, Банасевич, Мартинюк, Шевчук.

Головний тренер: Леонід Кучук.

«Металіст-1925» (Харків): Сидоренко, Кравченко, Кольцов, Ямполь, Дехтяренко (Лукас, 64), Романов (Жук, 43), Шершень, Цвіренко, Поспєлов, Фрейтас.

Запасні: Дьяков, Коваленко, Єрмоленко, Давидов, Стороженко, Дмитренко, Сілва, Жданов.

Головний тренер: Андрій Демченко.

Гол: Кондраков, 58.

Попередження: Заставний, 4, – Цвіренко, 21, 37, Фрейтас, 65, Ямполь, 80.

Вилучення: Цвіренко, 37, Поспєлов, 80

Усе це розповіли в інформаційній службі львівського футбольного клубу «Рух».

Як інформував «ЩЛ», «Львів» теж переміг дев’ятьох полтавців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів