Львів’яни Іваницький і Марченко здобули Гран-Прі Європи зі стрільби з лука

09:50 18 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Національного олімпійського комітету України в інтернет-мережі «Facebook»

Збірна України посіла в столиці Болгарії перше загальнокомандне місце.

16 квітня в столиці Болгарії – Софія – завершилися престижні міжнародні змагання зі стрільби з лука – Гран-Прі Європи», – повідомили в понеділок в управлінні фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Цьогоріч у змаганнях взяли участь 219 кращих спортсмени континенту (134 чоловіки та 85 жінок), які представляли команди 37 країн Європи. За результатами особистих змагань на цьому на престижному спортивному форумі спортсмени збірної команди України продемонстрували такі результати:

Кращим серед українських лучників-чоловікв став харків’янин Віктор Рубан, який посів третє місце, здобувши перемогу у фінальній сутичці за бронзову медаль з представником Угорщини Банда Арпадом. На шостому місці завершив змагання Микита Шишкін (Сумська область).

Дев’яте місце – у львів’янина Сергія Макаревича. Ще двоє представників Львівщини Георгій Іваницький, Маркіян Івашко та Олексій Гунбін (Сумська область) завершили особисті змагання на 17-му місці.

У командній першості серед чоловіків збірна України в складі львів’янина Георгія Іваницького, Віктора Рубана та Микити Шишкіна не залишила суперникам жодного шансу на перемогу. В 1/8 фіналу українська дружина вщент розгромила збірну Азербайджану з рахунком 6:0; така ж доля спіткала і на наступних суперників збірної України в 1/4 фіналу – команду Польщі.

Вихід у фінал змагань вирішила перестрілка «27» на «27» зі збірною командою Туреччини, в якій стріли українських лучників були ближчими до центру мішені. У фіналі зі збірною Австрії збірна України в складі львів’янина Георгія Іваницького, Віктора Рубана (Харків) та Микити Шишкіна (Суми) з рахунком 5:3 здобуває титул командного володаря Гран-Прі Європи зі стрільби з лука серед чоловіків. 

У змаганнях серед жінок кращою з українок стала Поліна Родіонова (Сумська область), яка з 10 місця кваліфікації, зуміла впевнено увійти до фіналу змагань, де з представницею Грузії Крістіною Есебуа з рахунком 6 : 2 здобути блискавичну перемогу та титул володаря Гран-прі Європи серед жінок. На п’ятому місці завершила особисті змагання Лідія Січенікова з Чернівців; дев’яте місце у львів’янки Вероніки Марченко та Анастасії Павлової (Херсонська обл.); 17-те місце у львів’янки Катерини Палехи, а 33-тє місце – ще в однієї представниці Львівщини юної Соломії Трапезнікової.

Потішила своїми здобутками в командній першості серед жінок в складі збірної України львів’янка Вероніки Марченко. Разом з Анастасією Павловою (Херсонська область) та Лідією Січеніковою (Чернівецька обл.), здобувши першому колі переконливу перемогу над збірною Нідерландів з рахунком 6:0, не зупинилися на досягнутому. Вже в наступному колі «синьо-жовта» збірна в перестрілці у сеті «24 на 24», в якій стріли саме українських лучниць були ближчими до центру мішені, долає збірну команду Естонії.

У фінальному поєдинку зі збірною Туреччини з рахунком 6 : 2  збірна України в складі Вероніки Марченко (Львівська область), Анастасії Павлової (Херсонська область) та Лідії Січенікової (Чернівецька обл.) піднімається на найвищу сходинку п’єдесталу пошани та забезпечує собі титул володоря Гран-прі Європи серед жінок. В командних змаганнях серед змішаних пар українські лучники Поліна Родіонова – Олексій Гунбін, завершили змагання на шостому місці.

Ще одну нагороду до скарбнички збірної України додала команда спортсменок дивізіону зі стрільби блочного лука, яка в складі Олени Борисенко (Харківська область), Вікторії Д’якової та Тетяни Познякової (Київ) поступившися лише у фіналі збірній Італії з рахунком 226 : 219, здобула срібні нагороди Гран-прі Європи серед жінок зі стрільби з блочного лука. Відтак в цих змаганнях збірна України, здобувши три золоті, срібну та бронзову нагороди, посіла  перше загальнокомандне місце, випередивши команди Італії та Швеції».

Про це повідомили сьогодні, 18 квітня, на сайті управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів