Львів’янки вибороли медалі чемпіонату Європи

13:00 14 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівські борчині здобули на чемпіонаті Європи два срібла й дві бронзи

Про це повідомили в п’ятницю, 14 лютого, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що вчора більшість наших спортсменок завершили виступ на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби. Представниці Львівщини гарантовано повернуться на Батьківщину з двома срібними та бронзовоми медалями.

Зокрема, Оксана Лівач у боротьбі за титул чемпіонки Європи у ваговій категорії 50 кг поступилась болгарській спортсменці Міглені Селішко. Таким чином Оксана опинилась на другій сходинці. У півфіналі наша борчиня перемогла росіянку Мілану Дадашеву.

Раніше Оксана також перемогла спортсменку з Туреччини Евін Демірхан. А перемогу над французькою спортсменкою Жулі Мартін Сабаті Оксана здобула з рахунком 12-2. Оксану Лівач тренує Андрій Стаднік.

Соломія Винник теж виборола срібло. Спортсменка виступала у ваговій категорії 55 кг. Її тренує Орест Скобельський. У фіналі Соломія поступилась росіянці Ользі Харащавцевій.

У фінал борчиня з Львівщини потрапила завдяки перемозі над молдовською спортсменкою Маріаною Драгутан (10:9). Перед тим Соломія перемогла борчиню з Туреччини Бедіху Гун. Варто наголосити, що цьогоріч 18-річна Соломія вперше виступала на дорослому чемпіонаті Європи.

Бронзу виборола Ангеліна Лисак у ваговій категорії до 59 кг. У втішній сутичці у першому періоді вона здобула перемогу над німкенею Лаурою Мертенс.

У сутичці за вихід до фіналу Ангеліна поступилася молдаванці Анастасії Нікіті. Проте перед тим наша борчиня перемогла спортсменку з Азербайджану Ельміру Гамбарову. Ангеліну тренує Орест Скобельський.

Здобула перемогу у бронзовому фіналі і Алла Черкасова у ваговій категорії 68 кг. Наша борчиня сьогодні перемогла спортсменку з Білорусі Ганну Садчанку. Тренер Алли – Андрій Пістун.

У чвертьфіналі Алла, на жаль, поступилась представниці Росії Ханум Велієвій. Проте потрапила до бронзового фіналу завдяки перемозі над азербайджанською спортсменкою Іриною Нетребою та французькою борчинею Кумбою Ларрок.

Сьогодні за золото ще побореться Юлія Ткач у ваговій категорії 62 кг. За титул чемпіонки Європи вона змагатиметься з росіянкою Інною Тражуковською. Тренують Юлію Олексій Ткач та Юрій Копитко.

Як інформував «ЩЛ», Коростильов і Старікова були кращими спортсменами Львівщини 2019 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів