Львівські шахісти здобули п’ять нагород університетського Євро-2019

17:15 1 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Будапешті упродовж п’яти днів тривав шостий університетський чемпіонат Європи-2019 з інтелектуальних видів спорту (шахи і бридж).

Про це повідомили в четвер, 1 серпня, в пресслужбі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Вперше серед учасників континентального форуму були спортсмени України. Нашу державу представляли шахісти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського».

«Дебютанти у підсумку здобули найбільшу, максимально можливу кількість нагород – п’ять. У складі нашої команди були переможець XVII Всесвітньої літньої Гімназіади, першокурсник факультету фізичної культури і спорту, міжнародний гросмейстер Кірілл Шевченко та міжнародний майстер, чемпіон України 2017 року, минулорічний випускник Петро Голубка. Тренер – Антон Литвинець. Керівник делегації – Богдан Виноградський», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У програмі чемпіонату зі шахів були два види змагань – швидкі (рапід) та блискавичні (бліц) шахи. Переможців і призерів визначали у швидких шахах на першій і другій дошці та в командній першості, у блискавичних шахах – в індивідуальній першості», – розповіли також в облдержадміністрації.

«У турнірі з блискавичної гри обидва учасники, які представляли Україну, отримали  високі нагороди. Чемпіоном змагань став Кірілл Шевченко. Срібний призер – Петро Голубка. Головними конкурентами наших шахістів були представники Вірменії, Греції, Ізраїлю, Німеччини, Польщі, Португалії, Російської Федерації, Туреччини, Угорщини та Франції», – повідомили також в облдержадміністрації.

«За підсумками турніру визначилися переможці на першій та другій ігрових дошках у швидких шахах. Обидва представники ЛДУФК здобули «срібло»: на першій дошці Кірілл Шевченко, на другій – Петро Голубка», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У командному турнірі зі швидких шахів наша команда здобула третє місце. Головним суддею змагань був член Європейської університетської спортивної спілки, головний тренер чоловічої збірної України з шахів, міжнародний гросмейстер, випускник ЛДУФК – Олександр Сулипа», – розповіли також в облдержадміністрації.

«У результаті обговорення з керівництвом Європейської університетської спортивної спілки перспективи проведення університетського чемпіонату Європи з інтелектуальних видів спорту, ухвалили рішення подати заявку на проведення європейського форуму 2021 року у ЛДУФК», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів