Львівські «Карпати» здолали учасника Ліги Європи (відео)

17:43 11 серпня 2024 р.

Фото до новини

На стадіоні "Україна" зазнав розгромної поразки бронзовий призер торішнього чемпіонату.


Про цей поєдинок розповіла інформаційна служба ФК "Карпати", пише DailyLviv.com.

У неділю, 11 серпня, львівські "Карпати" зіграли перший домашній матч сезону в УПЛ. Суперником львівської команди Владислава Лупашка був криворізький "Кривбас". 

У минулому чемпіонаті "Кривбас" фінішував на третій сходинці та завоював бронзові медалі. Такий виступ дозволив команді Юрія Вернидуба спробувати себе у єврокубках. У четвер "червоно-білі" стартували у Третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. У номінально домашньому поєдинку, котрий відбувся у словацькому Кошице, "Кривбас" програв чеській "Вікторії" (Пльзень) з рахунком 1:2. Через чотири дні після матчу з "Карпатами" криворіжці знову зустрінуться із "Вікторією".

У заявці "Кривбасу" перебуває 9 легіонерів. Більше легіонерів серед команд УПЛ тільки у "Шахтаря", "Полісся" й "Зорі".

На 18-й хвилині Владислав Бабогло у штрафному майданчику порушив правила проти Дмитра Хомченовського. Рефері призначив пенальті, який взявся виконувати Луньов. Удар з позначки від футболіста “Кривбасу” парирував Олександр Кемкін.

На 38-й хвилині Євген Підлепенець сміливо пішов на трьох гравців, протягнув мяч з правого флангу в центр, однак Олександр Драмбаєв вибив м'яч з-під ніг карпатівця. Першим на підборі опинився Артур Шах, який одразу пробив. Кліщук намагався зреагувати, утім виявився безсилим.

Через чотири хвилини “зелено-білі” забили вдруге. Чачуа прорвався лівим флангом і прострілив у центр на Владислава Клименка. Хавбек “левів” помітив позаду вільного Павла Полегенька і асистував партнерові. Полегенько відважився на потужний дальній удар, котрий виявився результативним. М’яч після рикошету опинився у сітці – 2:0.

На 80-й хвилині команда Владислава Лупашка забила втретє. Стеніо сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, Кліщук парирував удар, але першим на добиванні опинився Чачуа, який зробив рахунок розгромним. До фінального свистка "Карпати" продовжували атакувати, але більше забитих м’ячів у цьому поєдинку не було. У підсумку, впевнена перемога "левів" з рахунком 3:0.

Прем'єр-ліга. Сезон 2024/2025. 2 тур

“Карпати” (Львів) – “Кривбас” (Кривий Ріг) – 3:0

11 серпня. 15:30, м. Львів, стадіон “Україна”.

Арбітр – Олексій Деревінський (Хмельницький)

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк) та Семен Шлончак (Черкаси)

Четвертий арбітр – Михайло Райда (Закарпатська область)

Спостерігач арбітражу – Михайло Овчар (Калуш)

Арбітр VAR – Віктор Копієвський (Кропивницький)

Асистент арбітра VAR – Володимир Коротін (Черкаси)

Спостерігач арбітражу VAR – Юрій Мосейчук (Чернівці)

“Карпати”: Кемкін, Мірошніченко, Адам'юк, Бабогло, Полегенько, Альварес, Клименко (Рябов, 46, Саків, 90+3), Чачуа (Тлумак Ю., 86), Шах (Кузик О., 57), Підлепенець (Очеретько, 76), Іґор Невес (Стеніо, 76).

Запасні: Кінарейкін, Домчак, Векляк, Сидун, Катрич, Саків, Педрозу.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

“Кривбас”: Кліщук, Бандейра (Жан Морель По, 61), Романчук, Стецьков, Драмбаєв, Вакулко (Бізімана, 46), Кузик Д., Луньов (Микитишин, 46), Твердохліб (Аморозо, 38), Хомченовський (Соса, 72), Кожушко (Прінс Аду, 46).

Запасні: Хома, Маханьков, Дібанго, Понєдєльнік, Приходько, Снурніцин.

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

Голи: Шах, 39, Полегенько, 42, Чачуа, 80.

Попередження: Аморозо, 48, Бізімана, 58.

У наступному турі “Карпати” зіграють проти київського “Динамо”. Матч 3-го туру відбудеться у суботу, 17-го серпня, на стадіоні “Україна”. Поєдинок розпочнеться о 18:00.

Читайте також«Жовто-чорні» зі Львова вчинили розгром у Києві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів