Львівські «Карпати» закликали не фінансувати Прем’єр-лігу

20:14 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: sportanalytic.com

Футбольний клуб пропонує припинити сплату внесків їй доти, поки не буде проведено повномасштабний фінансовий аудит цієї організації.

Офіційним листом від 9-го грудня 2013 року ФК «Карпати» повідомив президента ОПФКУ «Прем’єр-ліга» Віталія Данілова про те, що 12-го грудня 2013 року розпочнеться повномасштабний аудит даної структури. 

У зв’язку із цим, з метою організації проведення аудиторами ефективної роботи, львівський клуб наполягав на забезпеченні наявності усіх документів (установчі і реєстраційні документи, рішення органів управління, фінансова звітність, договори, первинні документи тощо), які стосуються ОПФКУ «Прем’єр-ліга», а також ТзОВ «Прем’єр-ліга» за весь період їх діяльності на 10:00 12-го грудня 2013 року в приміщенні конференц-залу ОПФКУ «Прем’єр-ліга», а також організувати присутність головних бухгалтерів вказаних юридичних осіб (скан-копія листа – нижче). 

Зазначимо, що дана вимога ФК «Карпати», який стояв біля витоків створення Прем’єр-ліги і на даний момент є її учасником, цілком законна і випливає зі Статуту Прем’єр-ліги:

загальне право учасника: отримувати від ПЛ інформацію з усіх напрямків діяльності (пп. 2.1. п. 2. Ст. 7 Статуту);

для перевірки та підтвердження річних звітів і бухгалтерських балансів, а також поточної фінансово-господарської діяльності (у разі необхідності) ПЛ залучає аудиторську компанію або аудитора, не пов’язаного майновими або іншими інтересами з ПЛ, її Учасниками або посадовими особами (ст. 22 Статуту). 

Зрештою, окрім юридичних прав на отримання результатів фінансової звітності Прем’єр-ліги, клуби мають на це й цілком раціональні підстави, будучи фактично донорами цієї організації. Так, лише ФК «Карпати» за 6 років існування Прем’єр-ліги сплатив на її рахунок 7,085,909 грн. Тож цілком природно, що львівський клуб турбують питання, пов’язані з ефективністю використання цих коштів.

Однак листом від 10.12.2013 року Прем’єр-ліга, прикриваючись вкрай сумнівними аргументами, фактично відмовила клубу, своєму учаснику, у здійсненні його права (скан-копія листа від Прем’єр-ліги – нижче):

Як бачимо, намагаючись уникнути фінансової перевірки, Прем’єр-ліга пропонує провести опитування учасників ПЛ з приводу її доцільності, що жодним чином не передбачено жодними статутними та регламентними документами.

Крім того, Прем’єр-ліга апелює до неможливості проведення аудиторської перевірки через суттєві витрати, які бюджетом ПЛ на поточний сезон не заплановані. Однак і тут Прем’єр-ліга вдається до маніпуляцій, адже жодної копійки з бюджету ПЛ витрачено не буде: ФК «Карпати», як ініціатор фінансової перевірки, висловив готовність провести її власним коштом, залучивши авторитетну міжнародну аудиторсько-консалтингову компанію, що входить до топ-7 у Європі, і здійснює послуги на ринку понад 40 років.

Особливо цинічною вважаємо при цьому позицію президента Прем’єр-ліги Віталія Данілова, який під час зустрічі з власниками та президентами клубів 15 листопада 2013 року підтримав ідею про необхідність проведення повномасштабного аудиту ПЛ, натомість нині боязко ховається від власного слова. Що ж, чинить як справжній його хазяїн: слово дав – слово забрав.

Зрештою, своїм листом Прем’єр-ліга лише продемонструвала наявність вкрай серйозних проблем всередині структури, підтвердивши актуальність питань про неефективність менеджменту, нераціональне використання коштів і фінансові зловживання. Адже шапка, як кажуть, на злодії горить...

Насамкінець ФК «Карпати» закликає клуби еліти не брати участь у Загальних зборах та припинити фінансування Прем’єр-ліги у вигляді сплати внесків до того моменту, поки не буде проведено повномасштабний фінансовий аудит цієї організації.

Про це розповідає сьогодні, 11 грудня, інформаційний центр ФК «Карпати».

Як повідомляв «ЩЛ», львівські «Карпати» вимагають скасувати Прем'єр-лігу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів