Львівські «Карпати» програли втретє в сезоні

19:25 25 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

Матч п’ятого туру чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги, в якому «Карпати» приймали в неділю, 25 серпня, луганську «Зорю», завершився перемогою гостей.

У четвер «Зоря» провела виснажливий матч проти «Еспаньйола» в рамках Ліги Європи й програла. Поєдинок проти «Карпат» для луганців третій за тиждень, оскільки 18 серпня програли ще й «Олександрії». У матчі проти «левів» підопічні Віктора Скрипника хотіли перервати невдалу серію.

Своєю чергою, «Карпати» в четвертому турі на виїзді перемогли аутсайдера ліги «Олімпік». І прагнули розвинути успіх у наступному матчі.

На 13-й хвилині поєдинку шанс відкрити рахунок мав Будківський. Він небезпечно замикав навіс, але Роман Підківка виручив команду. Після кутового Пилип знову пробив, на цей раз вище.

«Леви» відповіли відразу. Понде вийшов віч-на-віч з Шевченком та переграв голкіпера. Але рефері зафіксував офсайд. Понде був на корпус попереду найближчого гравця «Зорі».

На 27-й хвилині Кочергін потужно вистрілив метрів з 25-ти, але Підківка знову був на висоті. За дві хвилини у «Зорі» пройшла позиційна атака. Михайличенко навісив, Хомченовський невдало прийняв, але Кочергін підібрав м'яч і зміг вдарити. Та знову Підківка врятував команду.

На 32-й хвилині Кочергін змістився з лівого флангу і вистрілив з-під захисника. Підківка парирував і цей удар. На перерву команди пішли за нулів на табло.

Одразу по перерві хорошу нагоду забити мали «Карпати». Оборонці «Зорі» дозволили вистрілити Гуцуляку. Нападник «левів» цілив у «дев'ятку», але Шевченко відбив удар. На 55-й хвилині здалеку небезпечно пробив Вербний. Але й у цьому епізоді Шевченко виручив партнерів.

Після двох небезпечних моментів «Карпат» свою нагоду забити використали гості. На 58-й хвилині після кутового гол забив Пилип Будківський. Нападник «Зорі» відклеївся від оборонців і потужним ударом головою не залишив шансів Підківців – 1:0.

На 61-й хвилині «Зоря» могла подвоїти перевагу. Михайличенко розрядив гармату зі штрафного, але Підківка впорався з пострілом. Після цього «Зорі» вдалося «засушити» гру. Гості не дозволяли «Карпатам» створювати небезпеку біля своїх воріт й були пасивні при організації власних атак.

На 88-й хвилині нічию для «Карпат» міг вирвати Діого. Футболіст «левів» головою замикав простріл у штрафний «Зорі», але пробив неточно.

У наступному турі чемпіонату України «Зоря» вдома прийме київське «Динамо». У свою чергу «Карпати» відправляться у Чернігів на матч проти «Десни», яка сенсаційно посідає другу сходинку в турнірній таблиці.

Про це повідомили в неділю, 25 серпня, на «Телеканалі новин «24». Натомість в інформаційному центрі «Карпати» опублікували статистику сьогоднішнього матчу на львівському стадіоні «Україна».

25 серпня. П’ятий тур чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги. Львів, стадіон «Україна». 3561 глядач. Сонячно. +28°С

Арбітр – Олександр Дердо (Чорноморськ). Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Ігор Альохін (Хмельницький).

«Карпати»: Підківка, Дубінчак, Вакуленко, Ковтун, Т. Халл, Мартінс, Кльоц (Войковіч, 79), Вербний, Гуцуляк, Ді Франко (Лейоус, 73), Понде (Дженнінгс, 73).

Запасні: Кудрик, Веремієнко, Якімець, Толочко.

Головний тренер – Олександр Чижевський.

«Зоря»: Шевченко, Каменюка (Тимчик, 90), Білий, Чеберко, Михайліченко, Іванісеня, Хомченовський, Кочергін, Юрченко (Арвеладзе, 77), Будківський, Русин (Лєднєв, 71).

Запасні: Махарадзе, Луньов, Кабаєв, Громов.

Головний тренер – Віктор Скрипник.

Гол: Будківський, 58.

Попередження: Понде, 67, Ді Франко, 67 – Іванісеня, 67, Хомченовський, 79, Білий, 85, Будківський, 90.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів