Львівські «Карпати» програли вдруге в сезоні

19:38 12 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/fckarpaty

Матч четвертого туру чемпіонату України з футболу серед команд прем’єр-ліги між львівськими «Карпатами» й луганською «Зорею» завершився перемогою гостей.

Луганська «Зоря» стала четвертою командою, яку «зелено-білі» приймали на стадіоні «Україна» у новому сезоні. Перед зустріччю із луганчанами в активі господарів вже були поразка, перемога та нічия. Щодо команди Юрія Вернидуба, то «Зоря» провела вже чотири матчі, адже напередодні у кваліфікаційному раунді Ліги Європи зіграла вдома проти «Браги» (1:1).

Початку гри передував особливий момент: вручення іменної футболки від капітана Артема Федецького головному тренеру «Карпат». Цифра «45» на спині означала ювілейну дату для Олега Бойчишина. Після оплесків та стартового свистка від арбітра, «зелено-білі» розпочали матч із позиційної атаки. «Зоря» миттєво відповіла своїм моментом Рафаель намагався пройти у штрафний майданчик «левів», але у підсумку луганчани обмежились лиш кутовим ударом.

Стало по-справжньому небезпечно на 13-ій хвилині зустрічі, коли Мякушко ударом зі стандарту дивом не влучив у дальній кут воріт Махарадзе. «Зоря» знову відповіла, а відкрити рахунок у матчі гостям завадив Артем Федецький, який з лінії воротарського виніс круглого після сильного удару Рафаеля. За мить вже Махарадзе здійснив Сейв, відбивши постріл Шведа.

У першому таймі обидві команди гостро діяли біля воріт суперника, часто обмінюючись один з одним небезпечними моментами. Знову показав глядачам стадіону «Україна» свій дриблінг Карраскаль, якого у підкаті зупиняли захисники «Зорі». Активні Мякушко та Швед теж не припиняли спроб пробити голкіпера гостей. В одному з епізодів Сергій віддав вперед на Шведа, але трішки не порозумілись між собою карпатівці і пас Мякушка полетів у спину партнеру.

Другу половину матчу розпочав Мірошніченко – сильний удар в дальній кут від захисника пройшов всього в кількох сантиметрах від стійки. Наступний момент біля володінь Махарадзе виник у Шведа. Мар’ян подавав з правого кута карної зони, але навісив точно на голову супернику. У порівнянні з першим таймом, «Карпати» перехопили ініціативу на полі, а свої атаки розпочинали з глибини оборони. Відмінний удар виконав Олексій Гуцуляк: карпатівець головою пробивав після подачі з кута поля – м’яч пролетів поруч з воротами.

Відкрили рахунок у матчі на 77-ій хвилині: Харатін увірвався у штрафний майданчик та після пасу від Хомченовського розстріляв ворота Кучинського. Володіючи перевагою як на полі, так і у створених моментах, «зелено-білі» пропустили. За кілька хвилин автор результативного пасу у луганчан міг збільшувати перевагу для своєї команди: Кучинський зіграв надійно та зумів відвести загрозу від своїх воріт.

Наприкінці поєдинку у складі «зелено-білих» після дебюту Кевіна Мендеса у зелено-білій футболці, відбулась ще одна особлива подія: на 85-ій хвилині гри на поле вийшов молодий вихованець клубу Данило Сікан. До слова, двома днями раніше Сікан тільки-но дебютував у складі юніорської команди «Карпат».

4-й тур. 12 серпня,, 17:00. Львів, стадіон «Україна». 5352 глядачі. Сонячно. +25°С

Арбітр – Микола Кривоносов (Київ).

«Карпати»: Кучинський, Мірошніченко, Федецький, Мегреміч, М’якушко (Сікан, 85), Лебеденко, Вербний, Ді Франко (Мендес, 78), Гуцуляк, Карраскаль (Варгас, 60), Швед.

Запасні: Пеньков, Голодюк, Бородай, Ербес.

Головний тренер – Олег Бойчишин.

«Зоря»: Махарадзе, Сваток, Харатін, Хомченовський, Михайліченко, Вернидуб, Лєднєв (Кочергін, 63), Тимчик, Караваєв, Рафаель (Луньов, 86), Сілас (Прийма, 49).
Запасні: Чуваєв, Гордієнко, Каменюка, Кабаєв.

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

Гол: Харатін, 77.

Попередження: Лебеденко, 81, Мендес, 90+3 – Сваток, 25, Михайліченко, 75, Хомченовський, 90+3.

Про це повідомили в неділю, 12 серпня, в інформаційному центрі ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів