Львівські «Карпати» перемогли вперше в сезоні

19:10 18 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

«Карпати» перемогли на виїзді в більшості донецький «Олімпік».

На київському стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського зустрічалися аутсайдери Прем'єр-ліги – в активі «зелено-білих» було лише одне очко після трьох стартових турів, тоді як підопічні Жуліо Сезара програли всі 3 поєдинки та замикали турнірну таблицю чемпіонату.

Обидві команди у попередніх трьох турах забили лише по одному голу. Щоправда, у «Карпат» для такого сумного показника були більш поважні причини у вигляді зіграних поєдинків проти «Динамо» та «Шахтаря».

Олександр Чижевський дещо змінив склад – вперше у складі «Карпат» вийшов досвідчений Олександр Кучер. Крім того, дебютував захисник збірної Люксембургу Тім Халль.

Усе решта було доволі прогнозовано. Як і у «Олімпіка», за який дебютував Іван Зотько – днями захисник підписав контракт з клубом, а перед тим кілька років провів у Іспанії.

Уже у перші хвилини гри господарі отримали дві жовті – «постаралися» Матар та Фабінью. А от моменти були у «Карпат» – Пеньков спочатку перервав небезпечну передачу, а після подачі з кутового Кучер трохи не влучив у ворота. «Олімпік» відповів небезпечним ударом Шахаба, який також пробив невлучно, хоча й поряд з рамкою.

На 25-й хвилині Фабінью збив Мартінса – арбітр призначив пенальті та показав бразильцю пряму червону картку. Суперечлива ситуація – ймовірно, фол був за межами штрафного, а також не забуваємо про заборону подвійного покарання. Втім, у Фабінью вже була жовта, тому він в будь-якому випадку залишив би поле.

Олексій Гуцуляк не забив пенальті, програвши дуель екс-голкіперу «Карпат» Пенькову. На щастя для львів'янина, він же опинився першим на добиванні. 0:1 на користь «зелено-білих».

«Олімпік» відповів потужним ударом Зотька зі штрафного, але Підківка парирував м'яч з ближнього кута. Натомість «леви» знову відповіли результативно на 42-й хвилині. Понде класним пасом вивів Ді Франко на ударну позицію, а той ударом в дотик ефектно покотив м'яч у дальній кут.

Можливо, перед тим був фол з боку гравця «Карпат», але Денис Шурман дозволив продовжити гру. Ймовірно, його дії буде розбирати керівництво – Лучано Лучі, який сидів на трибунах, був помітно незадоволений. 0:2 – підсумок першого тайму.

Другий тайм розпочався з атак «Карпат», але забив «Олімпік». На 62-й хвилині Дубінчак під час верхової боротьби сфолив проти Тейшейри, а Політило впевнено реалізував пенальті. Чергове суперечливе рішення Дениса Шурмана – бути новому скандалу в УПЛ?

Утім, тут же «Карпати»  забили третій. Пеньков невдало вибив м'яч, Войковіц перехопив та скинув на Гуцуляка, а той класним ударом з лінії штрафного в нижній кут оформив дубль.

Цей епізод фактично закрив гру. До фінального свистка «Карпати»  перейшли на контроль м'яча, розігруючи зайвого, адже «Олімпік» більше тайму грав у меншості. Львів'яни сьогодні продемонстрували пристойні командні дії, але знову ж таки, варто зробити поправку на тривалу гру в більшості.

«Карпати»  здобули першу перемогу в чемпіонаті, набрали чотири очки та піднялися на дев’яте місце. А от Жуліо Сезар зазнав четвертої поспіль поразки на чолі «Олімпіка».

Є велика ймовірність, що дні бразильського тренера в клубі підходять до кінця – його команда зараз є головним аутсайдером чемпіонату як в турнірній таблиці, так і по грі. А далі, до слова, «Олімпік» гратиме проти «Динамо» та «Шахтаря»...

Про це повідомили в неділю, 18 серпня, в інтернет-виданні «Футбол 24». Натомість в інформаційному центрі «Карпати» опублікували статистику сьогоднішнього матчу в Києві:

4-й тур. 18 серпня,, 17:00. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Сонячно. +23°С

Арбітр – Денис Шурман (Вишневе). Асистенти арбітра: Сергій Приступа, Євген Петраков (обоє – Київ). Четвертий арбітр – Віталій Романов (Дніпро).

«Олімпік»: Пеньков, Зотько, Гришко, Цимбалюк, Снурніцин (Г. Пасіч, 30), Драман, Завійський, Фабіньо, Тейшейра, Шахаб (Політило, 59), Матар.

Запасні: Бетім, Фернандо, Клименчук, Є. Пасіч.

Головний тренер – Жуліо Сезар.

«Карпати»: Підківка, Дубінчак (Якімець, 69), Вакуленко, Кучер, Т. Халл, Мартінс, Вербний, Войковіч, Гуцуляк, Ді Франко (Лейоус, 76), Понде (Дженнінгс, 81).

Запасні: Кудрик, Ковтун, Грисьо, Толочко.

Головний тренер – Олександр Чижевський.

Голи: Політило, 62 (пенальті) – Гуцуляк, 26, 66, Ді Франко, 42.

Нереалізований пенальті: Гуцуляк, 26 (воротар).

Попередження: Матар, 4, Фабіньо, 10, Г. Пасіч, 32 – Вакуленко, 35, Дубінчак, 61.

Вилучення: Фабіньо, 24 (фол останньої надії).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів