Львівські «Карпати» прагне придбати компанія «German Pellets», – ЗМІ

19:44 4 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Tribuna.com

Посередником у переговорах між «German Pellets» і Петром Димінським виступає Ростислав Штинь – 58-річний музикант, продюсер, бізнесмен, спортивний функціонер і, очевидно, один з майбутніх керівників «Карпат», якщо угода все ж відбудеться.

Народився він у Львівській області, закінчив Івано-франківський педагогічний інститут і Київський національний університет культури і мистецтв. Почав займатися музикою в 70-х роках, коли разом з молодшим братом Юрієм був учвсником кількох вокально-інструментальних ансамблів. Одним з найбільш успішних проектів Штиня була група «Опальний Принц», створена в 1988-му році. Ростислав Штинь співав, грав на гітарі і продюсував групу. Кажуть, успішно.

«Опальний Принц» став першим українським проектом, який самостійно уклав міжнародний контракт – з німецькою продюсерською компанією. У 1989 році Штинь навіть переїхав до Німеччини. 

Уже через рік Штинь став одним з творців продюсерського центру «Ростислав-Шоу», яке займалося розкручуванням молодих українських зірок початку 1990-х. Серед його клієнтів – Кузьма Скрябін та Ірина Білик (на студії Ростислава Штиня вони й познайомилися), «Мертвий півень» та інші. 

Ще в 1990-х Штинь став співвласником компанії «CSS consulting», одним із завдань якої було просування спортивного екіпірування «Uhlsport». В цей час відбулося перше знайомство Штиня і «Карпат» – львів'яни почали використовувати продукцію від «Uhlsport». 

У 2002-му Штинь знову з'являється в українському футболі вже як співвласник компанії «H&S Sportsmanagement» і агент Невіо Скали – коли італієць очолює «Шахтар». Переговори тоді тривали більше двох місяців. 

Рінат Ахметов пояснював: «Я думаю, що переговори настільки затягнулися через агента пана Скали – Ростислава. Я йому дуже вдячний за нашу спільну плідну роботу. Він дуже твердий чоловік і відстоювали кожну позицію контракту так, що за останній місяць я вже захрип». 

Незабаром Штинь став співвласником ще однієї компанії – «Football Innovation Programm». І береться піднімати клуб «Боруссія» з міста Фульда, який виступав у четвертому дивізіоні Німеччини. Менше ніж через рік, на початку 2005-го, Штинь з'явився в латвійському клубі «Вента». Причому не під своїм ім'ям, а під псевдонімом – Росс Акменс. Цікаво, що Штайн («Stein») в перекладі з німецької означає «камінь». Акменс – то ж слово, тільки по-латиською.

Як заявляв функціонер, у «Венту» на посаду генерального директора його запросив власник клубу Яніс Фридрихсберг. Акменс зазначав: «Якщо б не покликали в Латвію, я б спробував здійснити подібний проект в іншій державі Східної Європи, ринок якої я вважаю сьогодні найбільш перспективним уСтарому Світі». Клуб почав активно запрошувати зірок (за мірками чемпіонату Латвії), серед яких виявилися карпатівці Мацей Налєпа та Юрій Беньо, динамівці Олександр Хацкевич і Олег Лужний, якого покликали на посаду граючого тренера. В його тренерський штаб увійшли також колишні асистенти старого друга Штиня Невіо Скали – Серджіо Джованні і Роберто Ренці.

У 2007 році Штинь повернувся в Україну для участі в тендері на будівництво стадіону «Арена Львів». Наприкінці минулого року ім'я Штиня знову прозвучало в українському інформаційному просторі. Він – голова міжнародної організації «імені Короля Данила» і один з організаторів товариського матчу між ветеранами «Динамо» і лондонського «Арсеналу», який повинен відбутися навесні у Львові.

А через кілька днів з'явилися чутки про купівлю «Карпат» німецькими інвесторами – після невдалої спроби придбати «Говерлу».  Насправді, за інформацією Tribuna.com, Штинь пропонував Димінському продати клуб ще минулого літа, але, вочевидь, озвучена президентом львівського клубу ціна відлякала потенційних покупців. Нині ж, подейкують, операція може віжбутися – Димінський погодився продати «Карпати», а Олег Лужний дійсно очолить команду.

Офіційно про це мають оголосити 6 січня. Втім, інші джерела інтернет-видання «Tribuna.com» не підтверджують цю інформацію. 

«Tribuna.com» зв'язалася з Ростиславом Штинем, але він відмовився давати коментарі по телефону, хоча «Tribuna.com» готова опублікувати версію пана Штиня, якщо він все ж погодиться на коментар».

Про це повідомили сьогодні, 4 січня, в інтернет-виданні «Tribuna.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів