Львівське дербі завершилося внічию

17:55 8 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

«Львів» і «Карпати» зіграли в неділю, 8 березня, внічию в матчі 22-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги.

Цей поєдинок закривав перший етап чемпіонату України. При цьому як для «зелено-білих», так і для «синьо-золотих» зустріч мала вагоме значення.
«Карпати» на момент початку гри замикали турнірну таблицю з шестиочковим відставанням від «Олімпіка». Перемога над «Львовом» дозволяла б команді Санжара наблизитися до Львова на відстань у чотири пункти, тоді як для підопічних Єгіше Мелікяна потенційна звитяга також суттєво допомогала у битві за виживання. До слова, у першому колі голів у «Львів»ському дербі не було – поєдинок завершився нульовою нічиєю, при цьому було два нереалізованих пенальті та два вилучення.

«Львівське дербі викликало серйозний інтерес серед відомих футбольних персон – матч відвідали, зокрема, Мирон Маркевич, Олег Лужний, Григорій Козловський та Олексій Хахльов. На 8-й хвилині вони побачили першу хорошу атаку – Татарков непогано пробив з розвороту, проте Кудрик не дрімав.

«Карпати» відповіли ефектним, але неефективним ударом Матара в падінні після навісу Дубінчака. Після цього моменти, по суті, зникли, але почалася типова для УПЛ в'язка гра у центрі поля з великою кількістю обопільних помилок та фолів.

Змусив уболівальників прокинутися активний Дубінчак, який вкотре прорвався лівим флангом та подав у штрафний, звідки Халль ефектно пробив у падінні – вище воріт. З таким же успіхом спробував щастя і Приймак після розіграшу кутового. Все – більше у першому таймі нічого вартого уваги не було.
Початок другої половини гри нічим не відрізнявся від першої 45-хвилинки. Не витримали фанати «Карпат», які влаштували димове шоу, через що Віктор

Копієвський змушений був зупинити гру на кілька хвилин.

Утім, пауза нічим не допомогла – обидві команди продовжили демонструвати футбол без будь-якого серйозного креативу. Таке враження, що нічия влаштовувала усіх, хоча наставник «Львова» Єгіше Мелікян в одному з моментів так обурився рішенням арбітра, що отримав жовту картку.

Жодних більш-менш гострих нагод у другому таймі так і не виникло. «Львів» про атаку не особливо і думав, а біля протилежних воріт Матар, через якого намагалися грати «зелено-білі», або програвав усю боротьбу, або ж взагалі не вступав у неї. Провальна гра сенегальця, який незрозуміло чому відіграв весь поєдинок – Санжар так і не наважився прибрати його з поля.

Уже в компенсований час Віктор Копієвський залишив «Львів» у меншості – другу жовту картку отримав Жонатан, який збив Василя Прийму. Втім, «Карпати» впродовж трьох хвилин, які залишилися, не зуміли використати чисельну перевагу. Хоча якраз на 90+5 хвилині «зелено-білі» завдали свій перший удар у площину воріт.

У підсумку – закономірна нульова нічия. Друге «Львів»ське дербі сезону 2019-2020 років теж завершилося без голів – команди переносять виявлення сильнішого на другий етап УПЛ, у якому зіграють ще два дербі у нижній шістці чемпіонату.

«Львів» набрав 20 очок та піднявся на дев’яту сходинку, а от «Карпати» продовжили безвиграшну серію, яка триває з 20 вересня. Леви не можуть перемогти у 15-ти матчах УПЛ поспіль. У «зелено-білих» лише 13 балів та п’ятиочкове відставання від рятівної позиції – примара першої ліги нависає над командою Санжара дедалі більше...

Усе це розповіли в інтернет-виданні «Футбол 24». Як інформував «Щоденний Львів», у футбольному клубі «Карпати» запевнили: «ФК «Карпати» офіційно повідомляє, що корпоративні права будуть безкоштовно передані у власність громади міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів