Львівська спортсменка здобула ліцензію на Олімпійські ігри

11:44 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Європейський ліцензійний турнір з вільної боротьби триває у Баку.

Європейський ліцензійний турнір з вільної боротьби триває у Баку. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

 

Оксана Лівач виступає у ваговій категорії 50 кг. В ¼ фіналу українка перемогла 29-річну француженку Жулі Мартін Сабаті  з рахунком 5:0, а в півфіналі здобула історичну перемогу над своєю запеклою суперницею 35-річною Марією Стаднік, вихованкою львівської школи боротьби, яка зараз виступає за Азербайджан.

«Завтра Оксана боротиметься у фіналі з Надєждою Соколовою, яка виступає під нейтральним прапором. Але незалежно від результату поєдинку, путівка на Олімпійські Ігри у Парижі у ваговій категорії 50 кг в України вже є. Ліцензія не іменна, тож хто саме вирушить на Олімпіаду, вирішуватимуть згодом», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Нагадаємо, що Оксана Лівач є представницею Львівської обласної «Школи вищої спортивної майстерності» та Товариства «Динамо». 

До слова, Оксана Лівач є героїнею проєкту управління молоді та спорту Львівської ОВА «На межі» – першого українського 9-серійного документального фільму, який розказує 16 особистих та професійних історій атлетів Львівщини, що представляли Україну на Олімпійських та Паралімпійських Іграх у Токіо. Серію про Оксану можна переглянути тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів