Львівська міськрада нагородила ветеранів «Карпат» з нагоди їх ювілею

20:14 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко

П’ятьом із них були вручені сьогодні відзнаки «Першопрохідці клубу», ще одинадцятьом – пам’ятні монети.

У п'ятницю у Львівській міський раді відбулись урочистості, присвячені 50-й річниці футбольного клубу «Карпати». Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив із цього приводу: 

«Львів має славну історію, але без «Карпат» вона не повна, тому що ця енергія, ці перемоги, ці хвилювання, які ми отримували, отримуємо і будемо отримувати від нашого футбольного клубу «Карпати», – це є дуже велика сила, яка нас надихає. Це є дуже важлива історична спортивна подія для міста – 50 років клубу.

Львів надзвичайно гордий тим, що саме в нас є такий футбольний клуб. «Карпати» – це всі ви: гравці, тренери, усі хто допомагав та допомагає клубу, молодь, яка бере приклад з гравців, фанати, усі хто долучився до життя клубу. Успішною в спортивною плані може бути та країна, в якій активно розвивається футбол».

Відтак Андрій Садовий вручив п’ятьом ветеранам львівського футболу нагороди «Першопрохідці клубу». Ще одинадцять футбольних ветеранів отримали від міського голови пам’ятні монети «750-річчя Львову».

Зокрема нагороди «Першопрохідці клубу» отримали:

Олександр Євгенович Філяєв;

Юрій Федорович Сусла;

Йосип Григорович Фалес;

Василь Васильович Соломонко;

Борис Андрійович Рассихін.

Натомість пам’ятні монети «750-річчя Львову» одержали:

Юрій Михайлович Дубровний;

Остап Володимирович Савка;

Ярослав Григорович Кікоть;

Степан Миколайович Крупей;

Олег Дмитрович Родін;

Ігор Іванович Мосора;

Юрій Васильович Бондаренко;

Анатолій Володимирович Саулевич;

Любомир Євгенович Вовчук;

Василь Володимирович Гунько;

Роман Романович Риф’як.

Своєю чергою, ювілейними монетами імені Короля Данила нагороджено президента громадської організації ФК «Україна-1903» Романа Мелеха та голову спостережної ради ГО ФК «Україна-1903» Богдана Кобрина. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий отримав від організаційного комітету з відзначення 50-ття ФК «Карпати» смарагдовий хрест «За футбольні заслуги» на знак подяки за підтримку, після чого він стверджував також:

«Футбол – це довіра, коли ти граєш в команді, ти відчуваєш кожного і ти знаєш, чи можна з тою чи іншою людиною мати справи. Львів сильний не тільки «Карпатами», ми маємо ще багато дитячих та юнацьких футбольних клубів, адже на цій землі народжується дуже багато талановитих футболістів. Саме тому дуже важливо, щоб відбувалось єднання між ветеранами футболи, підростаючим покоління та теперішньою командою. 

Зараз в Україні складний час і дуже приємно, що наші футбольні фанати так активно проявили свою громадську позицію, що наші ветерани проявили свою рішучу позицію, це дуже важливо, тому що на наше місто дивляться та дуже часто беруть з нього приклад. І сьогодні я пишаюсь нашим містом. Хочеться побажати «Карпатам», щоб ця велика, потужна енергія, ці великі перемоги, ці кубки, які клуб здобув, надихали сьогоднішню команду та молодь, яка повинна зробити все, щоб футбол, чемпіонські медалі та Львів були єдиним».

Про це повідомляє сьогодні, 20 грудня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів