«Львів» прогнозовано програв «Шахтарю»

21:30 22 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/fclviv2006

Поєдинок 15-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів прем’єр-ліги в Харкові, в якому «Шахтар» приймав «Львів», завершився з рахунком 4:1.

Не сказати, що з перших секунд перевага «гірників» була тотальною, але господарі атакували явно більше і гостріше, аніж їхні львівські колеги. Взагалі почасти навіть було дивно, що гості йшли вперед і намагалися напружити оборону «Шахтаря» – статистика підтверджує, що «Львів» в останні тижні запам'ятався одним з найбільш беззубих нападів ліги. Мабуть, це вже вплив на команду Егіше Мелікяна.

Тим не менш, це не вберегло львів'ян від швидкого пропущеного голу – Болбат підключився до атаки своїм флангом і виконав зрячий навіс на Мораеса, який на лінії воротарського легко розібрався в епізоді. Незабаром рахунок міг стати 2:0, коли Мораес замикав подачу з кутового, але Бандура п'ятою точкою вже на лінії м'яч зупинив, що і врятувало від пропущеного.

Атаки «Львова», про які ми писали вище, незабаром набули гольового забарвлення. Братков зробив чудовий закид за спини всіх «гірників» на Татаркова, який реалізував практично вихід один на один. Така агресія від львів'ян попереду була дуже дивна. Принаймні, таким «левів» ми вже забули, коли бачили, якщо і бачили.

«Шахтар» тримав високий темп, проте «Львів» продовжував дивувати, справляючись з атаками суперника. Кілька непоганих моментів було у Тете, проте точності ударам бразильця з правого краю штрафного не вистачало.

У тому ж ключі почався і другий тайм, коли удача вдруге посміхнулася донеччанам. Ми гола не побачили б, якби не ідеальне взаєморозуміння між Ісмаїлі і Мораесом: перший зробив пас в центр штрафного, де своєчасно відкрився Жуніор.

Гості не думали здаватися і навіть контролювали м'яч у стилі самого «Шахтаря». Так, не вистачало майстерності і швидкості, однак радувало бажання не віддавати очки без боротьби, якого обом львівським клубам в іграх проти «гірників» по ходу поточного сезону не вистачало.

Тим не менш, донеччани все одно виглядали гостріше: з'явилася можливість грати через довгий пас і на контратаках. Хоча третій гол був забитий з пенальті: Патрік перед штрафним влучив у руку Сабіно, а «точку» реалізував Мораес, оформивши хет-трик.

Тільки після цього «Львів», схоже, змирився, що сенсації сьогодні ми не побачимо. Хоча, зізнатися, Гра без остраху і зі спробами діяти в міру можливості агресивно від гостей вже були сенсацією. З таким підходом у львів'ян хороші шанси до кінця першого етапу підтягнути турнірне становище.

Від донеччан, звичайно, хотілося б бачити більш впевненої перемоги. Але, схоже, зараз всі думки в оранжево-чорному таборі пов'язані з Лігою чемпіонів. Там вже у вівторок очікується поєдинок з «Ман Сіті».

22 листопада, Харків. ОСК «Металіст»

«Львів» – «Шахтар» – 4:1

Головний арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків). Асистенти: Валентин Куцев (Київ), Олександр Корнійко (Миргород)

«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Тарас Степаненко (Дентіньо 46), Маркос Антоніо (Майкон де Андраде 81), Жуніор Мораєс, Тете, Євген Коноплянка (Віктор Коваленко 71), Алан Патрік, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Сергій Болбат

ФК «Львів»: Олександр Бандура, Владислав Приймак, Шина (Філіпе 86), Микита Татарков, Пернамбуко (Алваро 71), Ігор Гончар, Антон Братков, Сергій Борзенко, Мартан, Сабіно, Педро (Ярослав Богунов 79)

Попередження: Тарас Степаненко, 24, Жуніор Мораес, 78, Алан Патрік, 88 – Антон Братков, 19, Олександр Бандура, 70, Сабіно, 76, Алваро, 86

Голи: Жуніор Мораес, 11, Жуніор Мораес, 53, Жуніор Мораес, 77 (пенальті), Алан Патрік, 85 – Микита Татарков, 25

Про це повідомили в п’ятницю, 22 листопада, в інтернет-виданні «UA-Футбол». Як інформував «ЩЛ», у 14-му турі «Львів» переміг дев’ятьох полтавців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів