Кравчук і Баль зі Львівщини здобули путівки на зимові паралімпійські ігри в Китаї

12:15 30 березня 2021 р.

Фото до новини

Представники Львівського регіонального центру «Інваспорт» Василь Кравчук і Павло Баль завершили зимовий змагальний сезон 20/21 у першій десятці світового рейтингу лижників та біатлоністів з інвалідністю.

Такий результат дозволяє  спортсменам потрапити на зимові паралімпійські ігри в Китаї, що відбудуться у 2022 році. До рейтингу сумували результати двох етапів кубків світу з лижних перегонів та біатлону. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv

«На зимові паралімпійські ігри отримують право потрапити 17 найкращих спортсменів з цього рейтингу. Наші хлопці завершують сезон у першій десятці, що є дуже потужно та передбачає однозначне потрапляння на Паралімпіаду», – пояснює керівник Львівського центру «Інваспорт» Володимир Любіжанін.

24-річний Василь Кравчук зі Сколівщини опинився на 3-ій позиції рейтингу. Біатлоном та лижними перегонами Василь Кравчук займається вже не один рік. В Інваспорт прийшов після важкої аварії. Спортсмена тренує Володимир Любіжанін.

Павло Баль з Мостищини завершив сезон на 7-й позиції світового рейтингу. До львівського «Інваспорту» прийшов після високої ампутації кінцівок. Тут йому запропонували кілька видів спорту, однак обрав саме лижні перегони і біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

На зимових паралімпійських іграх у Китаї розіграють 80 комплектів нагород у 5 видах спорту, кількість учасників у паралімпійських іграх складає понад 3 тисячі спортсменів.

Команда зі Львова вчетверте здобула всеукраїнський трофей

Ветерани Львівщини можуть зареєструватися на відбірні змагання Warrior Games у США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів