Керівництво «Львова» шукатиме іншого головного тренера

18:00 14 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: fclviv.com.ua

Генеральний директор ФК «Львів» Андрій Паньків прокоментував причини звільнення бразильського спеціаліста Жилмара Тадеу да Сілва з посади головного тренера команди.

Як повідомляв «ЩЛ», у вівторок, 14 серпня, футбольний клуб «Львів» припинив співпрацю з бразильським тренером Жилмаром Тадеу да Сілва. Тим часом в інформаційній службі опублікували інтерв’ю з його генеральним директором Андрієхм Паньківим:

– Андрію Ярославовичу, сьогодні, немов грім посеред ясного неба, ФК «Львів» звільнив Жилмара з посади головного тренера команди. Чим продиктовано рішення керівництва клубу розпрощатися з бразильським спеціалістом?

– Вчора на адресу нашого клубу надійшов лист від Федерації футболу України. У ньому йдеться про те, що головний тренер команди повинен мати чинну ліцензію УЄФА категорії «ПРО» або на момент заявки розпочати навчання на курсах з програмою УЄФА з навчання тренерів для отримання цієї ліцензії, а також мати п’ятирічний досвід роботи головним тренером на професіональному рівні. Таким чином, нам вказали, що Жилмар не може займати посаду головного тренера.

– Але ж з того моменту, як Жилмар очолив ФК «Львів», минуло вже більше місяця. Тренер провів з командою передсезонну підготовку, а «городяни» під його керівництвом вже зіграли у чотирьох матчах чемпіонату України серед команд прем’єр-ліги. Тобто, впродовж цього періоду ФФУ та УПЛ не вбачали порушень регламентуючих документів у діяльності футбольного клубу?

– Керівництву не зрозуміло, чому відповідні органи не попередили клуб про неможливість працевлаштування Жилмара на посаду головного тренера ще у міжсезоння. ФК «Львів» дотримався усієї необхідної процедури стосовно подання документів тренера до Комітету з атестації футбольних клубів ФФУ та прем’єр-ліги. Фактично ми звернулися до ФФУ перед початком сезону із запитом щодо можливості тренера виконувати свої обов’язки. Ми не знаємо, чому відповідь на це питання ми отримали лише зараз. Лише зараз, після чотирьох зіграних матчів і перед надважливою грою з «Шахтарем», нам повідомили таке шокуюче рішення. Причому, згідно цього листа, документи Жилмара, які підтверджують рівень його тренерського фаху, навіть не можуть бути прийнятими до відома. Тому що в КОНМЕБОЛ та УЄФА відсутня угода про взаємне визнання кваліфікації тренерських дипломів. Також вказується низка інших причин, з якими можна ознайомитися безпосередньо у копії документу, оприлюдненому на офіційному сайті клубу. Те, що сталося наразі, є повною несподіванкою для нас, але мова йде про репутацію клубу. Ми не збираємося порушувати регламентні норми ФФУ та УПЛ. Тому було прийнято таке непросте управлінське рішення.

– Як клуб виходитиме із цієї ситуації, адже вже у суботу львів’яни візьмуть участь у домашньому матчі чемпіонату України з донецьким «Шахтарем»?

– Керівництво клубу в оперативному порядку шукатиме виконуючого обов’язки наставника команди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів