Керівництво львівських «Карпат» запропонувало СБУ співпрацю в слідстві проти ФФУ й Прем'єр-ліги

22:38 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

Керівництво футбольного клубу заявило: «Ми готові до співпраці та закликаємо усіх небайдужих суб’єктів українського футболу всебічно сприяти слідству, інформуючи про численні факти зловживань, хабарництва та корупції з боку футбольної верхівки країни».

Керівництво львівського футбольного клубу «Карпати» заявило в публікації «Почалось? СБУ проводить обшуки у ФФУ»:

«Як відомо, сьогодні, 24 грудня 2014 р. співробітники Служби Безпеки України (Головне управління «К») проводять процесуально-слідчі дії, зокрема обшуки, у Федерації Футболу України. Робиться це в рамках відкритого кримінального провадження за статтями 191 і 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим , а також легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), – повідомив на своїй сторінці у FB Маркіян Лубківський. 

ФК «Карпати» високо цінує той факт, що Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою доволі оперативно відреагували на численні публікації у засобах масової інформації щодо ймовірних фактів корупції у Національній Федерації та Прем’єр-лізі, зокрема про так звану «справу м’ячів», де фігурують прізвища першого віце-президента ФФУ Анатолія Попова та виконавчого директора ФФУ Максима Бондарєва. Наш клуб вже не раз декларував цілковиту підтримку та допомогу слідству щодо згаданих фактів.

Ми готові до співпраці та закликаємо усіх небайдужих суб’єктів українського футболу всебічно сприяти слідству, інформуючи про численні факти зловживань, хабарництва та корупції з боку футбольної верхівки країни. Боятися вже немає чого – слідство проводять не кишенькові органи ФФУ з їхнім принципом «рука руку миє», а авторитетні державні органи, що після Революції гідності отримали від суспільства підтримку та кредит довіри.

Усі темні справи, які роками поглинали наш футбол, мають бути вивернуті назовні, перевірені усі чиновники, арбітри, делегати, інспектори, всі витрати за останні 15 років. Цей процес повинен бути максимально публічним, прозорим та відкритим для суспільства. Переконані, що ретельні перевірки діяльності не повинні оминути й регіональні федерації футболу, більшість з яких тривалий час були і залишаються елементами старої системи. 

Нагадаємо, що 29 вересня 2014 року ФК «Карпати» надіслав спеціальне звернення на ім’я генерального прокурора України Яреми В.Г., міністра внутрішніх справ України Авакова А.Б., міністра молоді та спорту України Булатова Д.С., голови Державної фіскальної служби України Білоуса І.О. з вимогою розпочати серйозне розслідування щодо зловживань правлячої верхівки українського футболу, викрити значний тіньовий обіг коштів. Крім того, було надіслано лист на ім’я голови Громадського люстраційного комітету Єгора Соболєва з вимогою провести докорінну і дуже ґрунтовну люстрацію в українському футболі, який після революції гідності продовжує залишатись за сімома замками для громадськості.

Також у своєму недавньому інтерв’ю генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин закликав правоохоронні органи максимально активізувати свої зусилля у боротьбі з «футбольною мафією», зокрема, зазначивши: «У нашому футболі зараз з’явився унікальний шанс нарешті зламати хребет старій недієздатній і корумпованій системі, очистити Федерацію... На наше глибоке переконання, повне перезавантаження у ФФУ (а те, що воно станеться, здається, вже доконаний факт), має торкнутися всіх, і насамперед задіяних у корупції керівників та чиновників ФФУ та ПЛ, суддів, органів футбольного правосуддя. Причому недостатньо лише звільнити поборників старої системи, відлучити їх від футболу. Вони мають відповісти перед законом зі всією суворістю».

Про це повідомляється на офіційному сайті львівського футбольного клубу «Карапати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів