«Карпати» (Львів) – «Волинь» (Луцьк) – 0:2 (відео, оновлено)

23:44 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sport-footbal.ua

Сьогодні господарі стадіону «Україна» вкотре були надто гостинними.


Відео: «ТСН Проспорт»

На сайті інформаційний центру ФК «Карпати» розповіли про сьогоднішній матч у Львові таке:

17-й тур. 13.03.2015, 19:00. «Україна», Львів. Дощ зі снігом. +2°С

Арбітр – Сергій Березка (Київ). Асистенти арбітра: Денис Шудрік (Сімферополь), Максим Чертоляс (Херсон).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич, Чачуа (Кожанов, 70), Кльоц, Карноза (Худоб’як, 53), Голодюк, Гуцуляк (Швед, 46), Сергійчук.

Запасні: Підківка, Кравець, Новотрясов, Страшкевич.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«Волинь»: Шуст, Парцванія, Жуніч, Шабанов, Нємчанінов (Польовий, 51), Бабенко, Шарпар, Ерік, Матей (Хомченко, 46), Кобахідзе (Гуменюк, 90+3), Бабатунде.

Запасні: Кичак, Політило, Годований, Петров.

Головний тренер – Віталій Кварцяний.

Голи: Кобахідзе, 24, Ерік, 90+2 (пен.).

Нереалізований пенальті: Худоб’як, 64 (воротар).

Попередження: Сергійчук, 75, Пластун, 76 – Бабатунде, 76, Хомченко, 84.

Вилучення: Пластун, 85 (друге попередження).

Після матчу проти «Дніпра» Ігор Йовічевіч провів кілька змін в основному складі. Олексій Гуцуляк замінив Мар’яна Шведа, а замість Дениса Кожанова вийшов Амбросій Чачуа. Саме він разом із Дмитром Кльоцом розташувався у центрі поля – протистояти напористим волинянам.

Луцька команда приїхала до Львова з великим натхненням, а також дуже серйозним атакувальним потенціалом у вигляді Кобахідзе, Бабабутне та Бікфалві. Взагалі, «Волинь» у цьому чемпіонаті виглядає доволі непогано. Хоч і пропускає дуже багато, але знаходить в собі сили для перемог, що в результаті можуть дати шанси Віталію Кварцяному поборотися за місце в Лізі Європи. 

Так у підсумку сталося, що після львівського матчу «Волинь» і опинилися у першій п’ятірці команд українського чемпіонату. Хоча, могло усе скластися по-іншому. Як влучно зауважив Ігор Йовічевіч після гри: «Ми самі господарі своєї долі». 

Перший тайм «Карпати» проспали. Невелика кількість справжніх і завжди відданих фанатів, яка попри жахливу погоду таки прийшла після роботи на стадіон, була розчарована. У перших двох поєдинках цього року «зелено-білі» показали дуже якісну гру. Нехай без захмарних результатів і зливи голів, але у діях карпатівців відчувався зміст і була помітна організація. На жаль, у першому таймі ані першого, ані другого обмерзлі і мокрі уболівальники не бачили. 

Ті з них, хто дивиться на футбольне поле як на верхівку айсберга, мабуть, прекрасно розуміє, що від молоді важко вимагати стабільності. Банальні фізіологічні особливості людини не перетворять її на робота, скільки не тренуйся. Але усе ж таки, уболівальники мріють, щоб ота нестабільність з’явилася вже потім, у наступному матчі, лиш не сьогодні. Говорячи простою мовою, «Карпати» грали не так, як цього б хотіли трибуни і тренери. 

«Волинь» діяла просто, а керував цими діями Ерік Білфалві – один з найкращих гравців чемпіонату. Саме через румуна велася гра команди, але не бракувало й інших лідерів. Зокрема, реактивний грузин Кобахідзе, так смачно «вклав» м’яча у сітку з-за меж карного, що Мисак і з місця не зрушив. Справа в тому, що кіпер «Карпат» був закритий і своїми, і чужими...  

Правда, ще в першому таймі «Карпати» змогли зрівняти рахунок, навіть за блідої гри. Після скидки від Карнози, класно пробив з метрів 30-и Голодюк – м’яч «поцілував» перекладину, Шуст був безсилим. 

Одним поцілунком справа не обмежилася. По перерві карпатівці, очевидно, отримавши наганяя від тренерів, трохи прокинулися, опустили м’яча на поле і почали рухатися значно жвавіше. Треба відзначити і те, що Мар’ян Швед, який вийшов на другий тайм, додав ритму, активності та моментів. 

Після невдалих пристрілок та випадів, атака лівим флангом закінчилася зручною передачею Сергійчука, який стягнув на себе ледь не всю оборону, на Худоб’яка. Ігор пробивав сходу, і знову Шуст був безсилим – оминувши руки вже досвідченого кіпера, м’яч влучив у перекладину, але поле не залишив. Швед головою скинув круглого назад, де Бабатунде штовхнув у спину Чачуа. Це пенальті – і Сергій Березка одразу ж вказав на позначку. 

У цьому чемпіонаті «зелено-білі» лише одного разу отримували таке «щастя», але ним не скористався Павло Кьонз. Цього разу до м’яча підійшов сам Худоб’як, який за весь час проведений у «Карпатах» (понад двісті матчів) жодного разу пенальті не виконував. Що тут говорити, пробив Ігор слабо і безхитрісно. Шусту не склало особливих труднощів парирувати м’яча, до того ж, він і «ліг» саме в той кут, куди й летів м’яч. 

У Худоб’яка могла бути іще одна спроба, але до цього не дішло. Швед зреагував на відскок м’яча і помилку Шуста на виході – 17-річний уже обіграв воротаря, який відверто зачепив його рукою за ногу. Мабуть, досвідчений гравець одразу ж упав – для суперника було б пенальті, а для воротаря – вилучення за фол останньої надії. Але Мар’ян вже бачив м’яча у воротах. Він не без труднощів втримався на ногах, і встиг пробити у незахищений кут. На жаль, кут таки виявися захищеним – якраз устиг захисник. 

Але й це були ще не всі моменти «Карпат». Чудова нагода була в Сергійчука, для якого той же Швед створив «зелений коридор». На жаль, Михайло пробивав сам, хоч міг віддати на вільного Голодюка, той би вже напевно забив. Але форвард спробував прокинути круглого Шусту між ногами. І прогадав.

Не гірші моменти були в Кожанова. Особливо шкода за перший з них. Феноменальний прохід Мірошніченка, який залишив за спиною півкоманди суперника, закінчився дуже зручним пасом на Дениса, а той пробив вище воріт. 

А от «Волинь» своїм шансом скористалася. Не обійшлося, правда, і без долі фарту. Кобахідзе влучив м’ячем у руку Гітченку – довелося призначати ще один пенальті. Ерік пробив куди краще за свого попередника.

Така футбольна доля. Якби «Карпати» реалізували бодай половину з того, що створили, настрій у мокрих і змерзлих уболівальників був би куди кращим...».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів