«Карпати» (Львів) – «Говерла» (Ужгород) – 1:0 (відео)

21:52 30 листопада 2014 р.

Автор єдиного влучного удару по воротах – львів'янин Володимир Костевич

Автор єдиного влучного удару по воротах – львів'янин Володимир Костевич
Фото: zik.ua

Фінальний свисток зафіксував у неділю хоч і не надто переконливу, а все ж перемогу «левів».


Інформаційний центр ФК «Карпати» повідомив про сьогоднішній матч у Львові таке:

«Карпати» (Львів)– «Говерла» (Ужгород) – 1:0

14-й тур. 30.11.2014, 19:30. «Україна», Львів. Ясно. -5°С

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків). Асистенти арбітра: Олексій Андреєв (Донецьк), Олександр Корнійко (Миргород, Полтавська обл.).

«Карпати»: Мисак, Костевич, Балажіц, Пластун, Мірошніченко, Гітченко (Карноза, 66), Голодюк (Кополовець, 68), Даушвілі, Ксьонз, Худоб’як, Страшкевич (Сергійчук, 85).

Запасні: Ільющенков, Кльоц, Мартинюк, Чачуа.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«Говерла»: Коваль, Полянський (Каверін, 85), Акакпо (Качараба, 5), Райчевіч, Мякушко, Герасимюк (Степанюк, 59), Фещук, Ягодінскіс, Люлька, Глушицький, Бурдужан.

Запасні: Бабенко, Трухін, Шацьких, Родіч.

Головний тренер – В’ячеслав Грозний.

Гол: Костевич, 74.

Попередження: Голодюк, 36, Балажіц, 43, Страшкевич, 63, Кополовець, 84 – Фещук, 39, Полянський, 70.

Єдиним сюрпризом у стартовому складі «Карпат» стала поява на позиції центрального нападника Страшкевича. Решту гравців можна було без проблем передбачити: місце у воротах зайняв Мисак, пару центральних захисників склали Пластун з Балажіцем, а на флангах діяли Костевич і Мірошніченко – зліва та справа відповідно; за опорну зону відповідали Гітченко і Даушвілі, вище яких у півзахисті розташувався Голодюк, а на флангах атакували Ксьонз (зліва) і Худоб’як (справа). 

Гра для гостей розпочалася не надто вдало – вже на перших хвилинах травмувався центральний захисник Акакпо і замість нього вийшов Качараба, між іншим, вихованець Академії футболу «Карпат», якого два роки тому зі скандалом переманив донецький «Шахтар». Що ж до власне футбольного дійства на полі, то перша чверть зустрічі пройшла в позиційній боротьбі, упродовж яких і «леви», і «ведмеді» намагалися захопити ініціативу, але досягти бажаного не вдавалося жодній з команд. Як наслідок, суперники обмежилися на двох парою дальніх пострілів, з якими без особливих проблем впоралися голкіпери.

А першу проникаючу атаку провели господарі на 25-й хвилині, коли Ксьонз пройшов правим флангом і виконав силовий простріл в район 11-метрової позначки, але Ягодінскіс ціною ушкодження не дозволив Страшкевичу пробити по воротах. Втім, другу вимушену заміну Грозному проводити не довелося. 

Гості відповіли класним виконанням штрафного на 32-й хвилині: Полянський від лівої бровки метрів з 30-и щосили приклався по круглому, спрямувавши його під поперечку, але Мисак перевів м’яч на корнер. А останню нагоду відкрити рахунок до свистка на перерву змарнували карпатівці, коли на 43-й хвилині Голодюк так і не спромігся пробити по воротах після комбінації, яку розпочав Ксьонз, а продовжив Мірошніченко.

На перерву команди пішли за «сухого» рахунку, який повністю відповідав перебігу подій у першій 45-хвилинці. 

Другий тайм суперники розпочали активно і вже за перші п’ять хвилин подали по кілька кутових, але витиснути з корнерів нічого не вдалося ні господарям, ні гостям.

Ну а далі глядачі стали свідками того ж футболу, в який команди грали у першому таймі – багато бажання і самовідданої боротьби на кожному клаптику поля, але прорватися до воріт суперника не вдавалося ні «левам», ні «ведмедям». Щоправда, на 61-й хвилині непогану нагоду відзначитися мали «Карпати». Однак сталося це внаслідок «обрізки» гостей, а не конструктивних дій «зелено-білих».

А головне, що наші хлопці не змогли скористатися нагодою: спочатку з-за меж карного пробивав Даушвілі, а слідом за ним Страшкевич – перший удар заблокували захисники, а Вадим пробив повз дальню стійку. Натомість Карноза, який на 66-й хвилині замінив Гітченка, вже за дві хвилини з-за меж карного майданчика у рамку влучив, але Коваль впевнено заволодів м’ячем. 

І все ж дальні удари карпатівців принесли результат. На 74-й хвилині Даушвілі віддав поперечну передачу на лівий фланг і Костевич підлаштувавши собі м’яча під удар першим дотиком, другим вгатив його з лівої у дальню «девятку». Карколомний стрибок Ковалю не допоміг: 1:0 – і радості підопічних Ігоря Йовічевіча не було меж. 

За шість хвилин карпатівці мали прекрасну нагоду подвоїти свою перевагу в рахунку. Мірошніченко, продершись крізь трьох оборонців, у карному майданчику віддав м’яча на Кополовця і Міша пробивав із забійної позиції – шкода, але круглий пройшов над поперечиною. В тому епізоді Кополовець міг і не бити, а віддати на Худіка, якому залишалося б катнути шкіряну сферу у пусті ворота, але схоже, Міша вже дуже сильно хотів забити гол своїй колишній команді...

Заключна частина матчу пройшла в обопільних атаках. Гості намагалися врятувати бодай нічию. Карпатівці, звісно, перш за все дбали про те, аби зберегти переможний результат, але при цьому намагалися при першій нагоді йти вперед, розуміючи, що найкраща оборона – це атака.

У закарпатців був непоганий шанс на 88-й хвилині, коли Фещук зі штрафного пробив в лічених сантиметрах над поперечкою. Тож фінальний свисток зафіксував напевне не надто переконливу, але все ж перемогу «левів», які тим самим привітали перемогою свого головного тренера з 41-м днем народження, а почесного президента – з 60-літнім ювілеєм».

Про це повідомляється в неділю на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів