«Карпати» (Львів) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 0:1 (відео)

21:32 8 березня 2015 р.

Єдиний гол у сьогоднішньому матчі на львівському стадіоні «Україна»

Єдиний гол у сьогоднішньому матчі на львівському стадіоні «Україна»
Фото: sport-xl.org

Господарі поля також влучили в неділю у ворота, але судді зафіксували офсайд у Сергійчука.


Відео: «ТСН ПРОСПОРТ»

На сайті Інформаційного центру ФК «Карпати»  розповіли про сьогоднішній матч таке:

«Карпати» – «Дніпро» – 0:1

16-й тур. 08.03.2015, 19:30. «Україна», Львів.  Ясно. +5°С

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків). Асистенти арбітра: Войтюк (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон). Четвертий арбітр – Віктор Швецов (Одеса). Делегат ФФУ – Василь Козик (Мукачеве, Закарпатська обл.). Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Пластун, Костевич, Голодюк, Кльоц (Страшкевич, 77), Карноза, Кожанов (Худоб’як, 64), Сергійчук, Швед (Гуцуляк, 62).

Запасні: Підківка, Кравець, Новотрясов, Чачуа.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

«Дніпро»: Бойко, Канкава, Ксьонз, Калініч (Зозуля, 63), Чигринський, Безус (Шахов, 83), Бруно Гама (Блізніченко, 72), Дуглас, Лучкевич, Ротань, Федецький.

Запасні: Лаштувка, Селезньов, Чеберячко, Сваток.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Калініч, 4.

Попередження: Чигринський, 51, Канкава, 81.

Хоч і без Коноплянки, але все-одно, сьогоднішній «Дніпро» – команда сильна, динамічна і агресивна, до того ж з блискучим підбором виконавців і солідною конкуренцією. У той же час «Карпати» будують молоду українську команду, де пристойний відсоток складають власні вихованці, яким ніхто до паспорту не дивиться – кожен, хто заслуговує на місце в основному складі свій шанс отримає – Ігор Йовічевіч це вже довів. І варто сказати, що львівська молодь проти «Дніпра» вийшла без тремтіння в колінах. Звичайно, вдавалося далеко не все.

Наприклад, проти 17-річного Шведа грали Артем Федецький та Дмитро Чигринський – мастодонти українського футболу. Схожа ситуація простежувалася і на інших фронтах. 

Суперник «Карпат», як і в попередньому матчі, відкрив рахунок вже на перших хвилинах – Бруно Гама накрутив Мірошніченка і навісив точно на голову Калінічу, якому схибити було занадто складно. Однак після цього карпатівці взяли себе в руки, забули про рахунок і почали грати у свою гру.

Ця гра не передбачає миттєвого результату; вона, як і сама команда, будується на зборах і тренуваннях. У будь-якому випадку не помітити тактичних напрацювань було складно. «Зелено-білі» намагалися проходити центр поля через короткий і швидкий пас, епізодами в команди це вдавалося не лише ефективно, але й ефектно. 

Щодо створення моментів, то варто зазначити те, як дніпряни опікали Артура Карнозу – головного двигуна карпатівських атак. Цю відповідальну місію було покладено на Джабу Канкаву, і лише під кінець першого тайму «десятка» львів’ян почав частіше звільнятися від опіки грузинського опорника. Не просто було і Сергійчуку, але він примудрявся втікати від оборонців, заробляючи при цьому небезпечні стандарти. 

Окрім забитого м’яча, підопічні Мирона Маркевича мали ще кілька непоганих моментів, але після ударів Безуса та Калініча, круглий розминався з воротами. Натомість «зелено-білі» відповіли дальніми ударами Кожанова, Каронози та Голодюка, якому перед початком матчу вручили «Зірку «Карпат» - приз найкращому футболісту команди минулого року. 

Другий тайм взагалі пройшов у рівній боротьбі – моментів було мало як в одної, так і в іншої команди – футболісти насамперед дбали про оборону. Попри це у карпатівців не бракувало бажання і натхнення атакувати, що підопічні Ігоря Йовічевіча періодично і вдавалося. 

Чим менше часу до фінального свистка залишалося, тим масованішими ставали атаки «Карпат». У той же час Романові Мисаку іноді доводилося грати на позиції останнього захисника, з чим наш кіпер справлявся. Класний момент був в Карнози, який здорово виконав штрафний, але блискуче зіграв і Бойко. Зрештою, «Карпати» таки забили, але судді зафіксували офсайд у Сергійчука.

Спливали п’ять компенсованих хвилин, «Карпати» атакували вже всіма силами, але «Дніпро» дуже надійно оборонявся. У будь-якому випадку ця гра, нехай і з негативним результатом, залишила позитивні враження в уболівальників, які гнали свою рідну команду до кінця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів