«Карпати» і «Львів» програли з однаковим рахунком

16:50 30 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

Львівські футбольні клуби зазнали в 16-му турі чемпіонату України з футболу вже звичних для них поразок.

Головний тренер львів’ян Роман Санжар зробив чотири заміни у стартовому складі, який виходив у попередньому турі проти «Олімпіка» – замість Андрія Артима, Владислава Дубінчака, Крістіана Понде та Жоао Діого Дженнінгса з перших хвилин на полі з’явились Олег Кудрик, Олександр Кучер, Александру Бойчук та Франціско Ді Франко. Щодо «Зорі», то Віктор Скрипник зробив лише дві зміни після невдачі в Олександрії – замість Євгена Чеберка та Артема Громова у старті вийшли Віталій Вернидуб та Назарій Русин.

Упродовж першого тайму луганська «Зоря» контролювала хід поєдинку та створила чимало нагод біля воріт «Карпат». Натомість «леви» грали другим номером та чекали свого шансу на контратаках.

Перший небезпечний момент у цій грі відбувся на восьмій хвилині біля володінь гостей –Богдан Михайліченко змістився з лівого флангу в центр та сильним ударом перевірив на міцність каркас воріт.

Згодом хорошу нагоду мав Богдан Лєднєв, який змістився з правого флангу у штрафний майданчик та пробив. Але на заваді став Олег Веремієнко.

Львів’яни все таки дочекались свого шансу. Ярослав Деда пробивав з хорошої позиції, однак його постріл заблокували. Згодом непоганий прохід на лівому фланзі здійснив Владислав Кабаєв та віддав передачу на Русина, який вже був готовий переправляти м’яча у порожні ворота, однак м’яч грудьми зупинив центральний захисник «Карпат» Сергій Вакуленко

Деда знову мав непогану можливість біля воріт господарів, однак надійно зіграв оборонець «Зорі» Йоель Абу Ханна. Найактивніше у складі луганців виглядав Лєднєв, саме його удар з-за меж штрафного майданчика парирував Олег Кудрик, перевівши м’яч на кутовий. Саме з цього стандарту наш суперник міг відкривати рахунок, але м’яч після пострілу Абу Ханни пройшов повз ворота.

Найкраща нагода у першій половині зустрічі була у вищезгаданого Лєднєва. Богдана вивели віч-на-віч з Олегом Кудриком, той обіграв кіпера і бачив перед собою вже порожні ворота, але пробив повз них.

Після цього господарі продовжили свій натиск: з ударами Русина та Кочергіна впорався Кудрик. Наприкінці першого тайму вбивчу нагоду забити втратили карпатівці: Александру Бойчук у миттєвій контратаці вибіг віч-на-віч з Микитою Шевченком та класно пробив, але удар нашого форварда прийняла на себе поперечка. Отож, на перерву команди пішли з нулями на табло.

На старті другого тайму класний рейд здійснив Франціско Ді Франко. Аргентинець змістився з лівого флангу в центр та віддав передачу на Дмитра Кльоца, однак капітану забракло влучності – повз рамку.

Господарі все таки досягли свого та відкрили рахунок: після подачі з кутового Віталій Вернидуб головою переправив м’яч у сітку воріт гостей. Знову попереду класний момент створив тандем – Ді Франко-Кльоц. Франціско заробив небезпечний штрафний удар поблизу воріт «чорно-білих», а Дмитро виконував цей стандарт, однак Микита Шевченко без особливих проблем спіймав круглого.

Попри всі старання «Карпат» відігратись, другий гол у цій зустрічі забила також «Зоря». Кочергін віддав передачу на Русина, і той в падінні переправив шкіряного у сітку воріт Олега Кудрика – 2:0.

«Зоря» (Луганськ) – «Карпати» (Львів) – 2:0

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачево). Асистенти арбітра: Володимир Журибіда (Луцьк), Тарас Клименко (Київ). Четвертий арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).

«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Вернидуб (Чеберко, 89), Абу Ханна, Михайліченко, Іванісеня, Юрченко (Хомченовський, 79), Кочергін, Лєднєв, Кабаєв (Луньов, 77), Русин.

Запасні: Васіль, Арвеладзе, Будківський, Громов.

Головний тренер – Віктор Скрипник.

«Карпати»: Кудрик, Вакуленко, Кучер, Веремієнко (Гуцуляк, 79), Лях, Мартінс (Якімець, 76), Назарина, Ді Франко, Кльоц, Бойчук, Деда (Лейоус, 63).

Запасні: Артим, Козак, Войковіч.

Головний тренер – Роман Санжар.

Голи: Вернидуб, 54, Русин, 87.

Попередження: Іванісеня, 58, Лєднєв, 63, Абу Ханна, 66 – Мартінс, 56, Деда, 59.

Усе це розповіли в інформаційному центрі «Карпат».

Натомість «Львів» гостював сьогодні в Дніпрі, да 16-й хвилині Дмитро Коркішко зіграв на підбиранні після подачі зі штрафного і з допомогою рикошету від захисника відправив м’яч у ворота. У другій половині зустрічі закріпив перевагу гостей Ігор Когут.

Цікаво, що це перша гостьова перемога «Дніпра-1» в УПЛ. Завдяки перемозі «Дніпро-1» набрав 18 очок та увірвався до верхньої шістки чемпіонату України, випередивши «Олімпік», у якого ще є матч в запасі, за додатковими показниками.
Про це повідомили в суботу, 30 листопада, на «Телеканалі новин «24».

Як інформував «Щоденний Львів», «Рух» очолив турнірну таблицю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів