Канал «Сетанта Спорт» занурить вас у світ цікавих змагань

14:52 25 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Серед глядачів є багато вболівальників спорту, і це стосується не лише футболу, а й інших, не менш захоплюючих дисциплін. Не всі люблять безпосередньо займатися боксом або легкою атлетикою, але переглядати змагання до вподоби майже кожній людині.

Ця тенденція спостерігається з давніх часів, і недарма в період Олімпійських ігор навіть війни переривалися. Корисно це й у наші дні: дивлячись на те, як з’ясовують стосунки спортсмени на арені, людина в такий спосіб відволікається від буденних проблем.

Цікава історія

Ще з перших років існування телебачення на ньому приділялось чимало уваги саме спортивній тематиці. Проте з роками ТБ набувало комерційності, яка нині сягнула крайнощів. Ситуація така, що попит на спортивні програми є, але далеко не всі мають змогу передивлятися те, що подобається. Причиною є питання авторських прав на трансляцію провідних турнірів. З появою каналу Setanta Sports Plus HD, який ви можете передплатити за посиланням https://sweet.tv/tv/479-setanta-sports-hd, ситуацію було певною мірою змінено на краще.

Йдеться про компанію, що заснована в 1990 році. Якщо порівняти з деякими класиками ефіру (на кшталт BBC), вона є доволі молодою, проте відіграла помітну роль як ретранслятор спортивних змагань у всьому світові. Працює в цьому напряму й далі, причому починався її великий шлях менш амбіційно. Компанія «Сетанта Спорт» заснована в Ірландії. Головною метою було спрямування транслювання змагань, що проводилися всередині країни, на міжнародні майданчики. Але сталося так, що Setanta Sport доволі швидко перетворився на важливого гравця у світовій ТБ-індустрії (серед тих, що працюють у спортивному напряму).

Компанія впродовж діяльності стикнулася з багатьма гострими моментами, витримала зміну власників і навіть банкрутство. Попри це, бренд розширив свою присутність на всіх континентах, а з 2018 року працює в Україні. Саме через його появу з’явилася можливість передивлятися великі спортивні змагання, хоча їх нема на загальнодоступному ТБ.

Що можна переглянути

Поява «Сетанта Спорт» в Україні виявилася справжнім сюрпризом для прихильників спорту. За традицією головна увага приділялася футболу, і вболівальники дістали унікальної можливості дивитися матчі Прем’єр-ліг таких країн, як:

  • Англія;
  • Німеччина;
  • Італія;
  • Іспанія;
  • Бельгія тощо.

Отже, у кожного вболівальника з’явилася можливість «зазирнути в кухню» світового футболу. В ефірі є місце й іншим напрямам, серед яких:

  • великий теніс;
  • зимові види спорту;
  • хокей;
  • легка атлетика;
  • спортивні перегони різних серій та інше.

Про останні треба сказати окремо. Річ у тім, що завдяки діяльності Setanta Sport в Україні на екрани повернулася легендарна серія «Формула 1». Ще з 1990-х років український глядач отримав доступ до перегляду цих королівських перегонів. Для багатьох людей стало доброю традицією від весни до осені, раз на два тижні, залишити всі справи й зануритися в перегляд чергового етапу.

У такий спосіб українці побачили не лише чемпіонів, а їм довелося спостерігати еволюцію цього спорту. Перед очима палких вболівальників змінилося декілька епох. Проте люди були позбавлені можливості переглядати змагання. Упродовж певного часу, завдяки зусиллям ентузіастів, надавалася можливість побачити «Формулу-1» в Інтернеті, але згодом, через брак коштів, втратилося й це. З появою каналу «Сетанта Спорт» глядачі знову насолоджувалися великими перегонами. Через щільність сітки мовлення вони потрапляють до екрана в запису, з незначним запізненням від основної події, проте на це прихильники не звертають уваги.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів