ФФУ закликала вилучити символіку львівських «Карпат» зі списку забороненої

13:18 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.lviv.ua

А також нагадала ФІФА та УЄФА, що вони завжди вказують на необхідність враховувати національні традиції та специфіку кожної окремо взятої країни.

Як інформує сьогодні, 23 жовтня, «football24.ua», перший віце-президент Федерації футболу України (ФФУ) Сергій Стороженко, виступаючи на конференції «Футбол без ненависті і дискримінації» в Києві, закликав представників організації FARE («Футбол проти расизму в Європі») вилучити червоно-чорний прапор зі списку забороненої символіки. Перший віце-керівник ФФУ заявив також:

«Нам не зрозуміло те, чому деякі символи, які мають велике значення для українського духу, знаходяться в списку заборонених символів в посібнику для спостерігачів FARE. Ми і багато українських вболівальники не розуміємо, чому червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україніще з початку 17 століття, є забороненим».

Сергій Стороженко нагадав при цьому, що Міжнародна федерація футболу (ФІФА) та Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) «завжди вказують, що необхідно враховувати національні традиції та специфіку кожної окремо взятої країни».

Як повідомляв «ЩЛ», 9 жовтня червоно-чорний прапор проголосив своїм офіційним символом львівський футбольний клуб «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів