Екс-гравець «Ювентуса» став тренером львівських «Карпат»

12:18 19 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: fckarpaty.com

Першим помічником головного тренера ФК «Карпати» Жозе Мораіша буде Дімаш Тейшейра – відомий у минулому португальський захисник «Бенфіки» та «Ювентуса».

Про це повідомили в неділю, 19 серпня, в інформаційному центрі ФК «Карпати», де також розповіли: «В штабі ФК «Карпати» залишилися тренер із фізичної підготовки Павло Сіренко та тренер воротарів Богдан Стронціцький».

«Дімаш Тейшейра народився 16 лютого 1969 року в Йоганнесбурзі (ПАР). Громадянин Португалії. Розпочинав кар’єру футболіста в португальській «Академіці» (Коїмбра). Згодом виступав за «Ештрелу» (Амадора) та «Віторію» (Гімарайш). У 1994 році став гравцем лісабонської «Бенфіки», здобув з командою Кубок Португалії. Через два роки перебрався в туринський «Ювентус», з яким двічі ставав чемпіоном Італії та вигравав Суперкубок Італії. У 1998 році пробився зі «Старою Синьйорою» до Фіналу Ліги чемпіонів, у якому тріумфував «Реал». Виступав у турецькому «Фенербахче», а потім в бельгійському «Стандарді». Наприкінці кар’єри грав за лісабонський «Спортінг» (виграв чемпіонат і Кубок країни) та марсельський «Олімпік». У складі збірної Португалії провів 44 матчі, виступав на двох чемпіонатах Європи (1996 року в Англії та 2000 року в Бельгії та Нідерландах, де португальці здобули «бронзу»). Допомагав Жозе Мораішу у тренерському штабі англійського «Барнслі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів