«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Карпати» (Львів) – 4:0 (відео)

21:51 10 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: viasat.ua

Гостям явно забракло в неділю двох Ігорів – Худоб’яка й Пластуна.


Відео: ТСН ПРОСПОРТ

3-й тур. 10.08.2014, 19:30. «Дніпро-Арена», Дніпропетровськ.

Без опадів. +29°С

Арбітр – Сергій Лисенчук (Київ).

Асистенти арбітра: Олексій Андрєєв (Донецьк), Андрій Скрипка (Кіровоград).

Четвертий арбітр – Олександр Іванов (Макіївка, Донецька обл.).

Делегат ФФУ – Віктор Звягінцев (Донецьк).

Спостерігач арбітражу – Віктор Дердо (Іллічівськ, Одеська обл.).

«Дніпро»: Бойко, Федецький, Дуглас, Кравченко, Стрініч, Лучкевич (Лео Матос, 82), Бруно Гама, Ротань, Коноплянка, Селезньов (Шахов, 63), Зозуля (Калініч, 77).

Запасні: Лаштувка, Канкава, Чеберячко, Бартуловіч.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«Карпати»: Ільющенков, Костевич, Гітченко, Балажіц, Мірошніченко, Голодюк, Чачуа, Мартинюк, Кожанов (Пучковський, 63), Ксьонз (Даушвілі, 76), Сергійчук (Страшкевич, 76).

Запасні: Мисак, Лобай, Новотрясов, Марусич.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Голи: Бруно Гама, 47, Шахов, 65, 74, Калініч, 83.

Попередження: Федецький, 17 – Чачуа, 22, Кожанов, 54.

Відповідно до регламенту команда-господар повинна надати гостям футбольне поле, на якому відбудеться матч, для тренування. Однак у суботу ввечері карпатівці тренувалися не на «Дніпро-Арені», а на «Метеорі».

Власне, нічого дивного тут нема – на домашньому стадіоні «Дніпра» якраз закінчилися ремонтні роботи пов’язані з газоном. Не секрет, що раніше, трава на «Дніпро-Арені» неодноразово підводила футболістів.

Тепер же абсолютно нове покриття, привезене зі Словаччини, красиво зеленіло на затишному стадіоні. Як для «Карпат», так і для «Дніпра» це було перше знайомство із новим полем. Підопічні Мирона Маркевича на ньому також не тренувалися. 

Несподіванки були і в складах обох команд. Так, Ігор Йовічевіч не зміг розраховувати в цьому матчі на Ігоря Худоб’яка та Ігоря Пластуна, які через травму залишилися у Львові. Також на лаві запасних залишився Іван Лобай – його замінив трішки досвідченіший Володимир Костевич. А от Мирон Маркевич продовжив експериментувати зі складом. З перших хвилин на поле вийшов Валерій Лучкевич – син екс-карпатівця Ігоря Лучкевича, який ще не так давно грав за молодіжку запорізького «Металурга». Цікаво, що він зайняв позицію правого захисника, тоді як Артем Федецький, несподівано для усіх, опинився в центрі оборони. Але найголовніше повернення – це, звичайно, Руслан Ротань. Він також вийшов на поле зі старту, примірявши традиційну капітанську пов’язку. 

Зважаючи на два стартові тури, уболівальники «зелено-білих» з осторогою чекали на перший тайм. Але, судячи зі всього, тренери провели якісну роботу із молодими гравцями, тож впевнено можна сказати, що «Карпати» у першому таймі солідно додали, порівняно із матчами проти «Говерли» та «Металурга». Звичайно, підопічним Ігоря Йовічевіча довелося чимало часу присвятити обороні, воно й дивно, адже зі старту в складі «Дніпра» вийшли і Селезньов, і Зозуля, і Коноплянка, який частенько змушував Мірошніченка на собі фолити. 

Попри атаки «Дніпра» оборона «Карпат» трималася – регулярно виручав Балажіц та Гітченко, флангами носилися Мірошніченко і Костевич. Але найбільше роботи було в Ільющенкова Саме він витягнув здавалось би мертвий удар від Федецького метрів з 5-и після хитро розіграного штрафного. Так само Сашко впевнено обороняв ворота і в інших моментах, відбиваючи удари чи кидаючись в ноги суперникам. 

«Карпати» в обороні не відсиджувалися, а атакували не гірше за суперника. Найреальніший шанс забити був в Сергійчука, який вперше вийшов у стартовому складі. Зловивши дніпрян на контратаці, Мірошніченко протягнув м’яча по фланзі, кинув його вперед на Кожанова, а Денис, в один дотик, перевів його на абсолютно вільного Сергійчука. Михайло пробивав теж у дотик, але схоже трохи перехвилювався і поцілив точно у Бойка. 

Щоправда, не завжди «леви» атакували так гостро. Доволі часто вони припускалися банальних помилок під час передач, що призводило вже до випадів зі сторони суперника. Однак перший закінчився без голів. 

А от щойно почався другий тайм, як дніпряни повели в рахунку. Бруно Гама підхопив м’яча, пройшов до штрафного і не зустрівши опору сильно пробив у дальній від Ільющенова кут. Сашко тут мало чим міг допомогти команді – 1:0. «Карпати» відповіли не гірше – серія передач перед карною зоною закінчилася пасом Голодюка на Кожанова. Денис перебував під гострим кутом, але пробив сильно і точно – Бойко ногами круглого відбив на кутовий. 

«Карпати» продовжували володіти перевагою, але давала взнаки стара хвороба – брак ударів по воротах. Аби щось змінити замість Кожанова вийшов Пучковський, так само й Шахов вийшов замість Селезньова. Поки Пучковський звикав до поля, Шахов вже опинився в обіймах партнерів. Конопляна на швидкості втік від оборонців і вже перекидав Ільющенкова, який кинувся йому на зустріч. Гітченко як міг виносив м’яча з порожніх воріт, але першим на добиванні був то й же Шахов, який сильно пробив в дотик з кількох метрів – 2:0. 

І вже після цього гра «Карпат» зламалася. Львів’яни практично не атакували, «Дніпро» повністю заволодів перевагою, до того ж забив третій гол. Його автором став той же Шахов, який скористався точним пасом на лінію штрафного і в дотик поклав м’яча в кут воріт Ільщенкова – 3:0... Але й це не був кінець. Нікола Калініч, який також вийшов на заміну, скористався передачею Шахова після грубої помилки оборонців, обіграв Ільющенкова і закотив м’яча у сітку. П’ятий гол міг забити Коноплянка, якому також подарували м’яча перед воротами, але Євген влучив у штангу.

Що ж, схоже, «Дніпро» сповна поквитався з «Карпатами» за поразку 1:4 наприкінці минулого чемпіонату. А «Карпатам» не слід вішати носа і готуватися тепер вже до свого реваншу, у другому колі.

Таким побачили сьогоднішній матч в Інформаційному центрі ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів