Депутати Львівоблради вимагають притягнути до відповідальності Азарова за зрив євроінтеграції

13:21 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Депутати Львівської обласної ради від партій УДАР та Народний Рух України ініціюють звернення облради до Генпрокуратури з вимогою провести перевірку та притягнути до відповідальності членів кабміну, що приймали рішення про призупинення підготовки до підписання угоди з ЄС.

У проекті рішення, яке пропонують депутати, йдеться про те, що українські ЗМІ неодноразово поширювали інформацію про численні порушення, допущені під час підготовки та, безпосередньо, прийняття даного акту. Зокрема, було чимало повідомлень як про відсутність кворуму на вказаному засіданню Уряду, так і щодо порушень процедури при підготовці, внесенні та погодженні цього акту, виданого вищим органом виконавчої влади в Україні.

Окрім цього, розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р від 21.11.2013р. не відповідає вимогам чинного законодавства України.

З тексту розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р від 21.11.2013р. вбачається, що при його внесенні розробники та заінтересовані органи припустилися грубої помилок нормо-проектувальної техніки, а фахівці Міністерства юстиції України та Секретаріату Кабінету Міністрів України не виявили їх при проведенні правової експертизи та опрацюванні проекту даного акту.

Також, проект розпорядження не був оприлюднений за 20 робочих днів до дати його розгляду і схвалення, як передбачено ч.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації.

«Таким чином, ми, депутати Львівської обласної ради, констатуємо, що під час розробки та прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р посадовими особами, зокрема присутніми на засіданні членами Кабінету Міністрів України та фахівцями Секретаріату Кабінету Міністрів України, було вчинено низку адміністративних та кримінальних правопорушень, котрі після проведення ретельних перевірок мають отримати оцінку в вигляді порушення відповідних кримінальних та адміністративних проваджень.

Вважаємо за доцільне наголосити, що враховуючи статус та повноваження Генеральної прокуратури України, а також порядок оскарження актів Кабінету Міністрів, саме Генеральною прокуратурою, у порядку адміністративного судочинства, має бути внесений адміністративний позов зі скасування розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р від 21.11.2013р.

Звернення підписали голови фракцій політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Оксана Юринець та Народного Руху України Андрій Корнат.

Нагадаємо, що завтра відбудеться чергове пленарне засідання сесії Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів