«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 0:0 (відео)

19:44 7 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: football24.ua

Одеський «Чорноморець» підтримав запропоновану раніше «Карпатами» акцію на підтримку українського війська і вийшов на поле у патріотичних футболках.


Відео: «Проспорт»

Інформаційний центр ФК «Карпати» розповів про сьогоднішній матч в Одесі таке:

«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 0:0

10-й тур. 07.12.2014, 17:00. «Чорноморець», Одеса. Хмарно. -2°С

Арбітр – Віталій Романов (Дніпропетровськ). Асистенти арбітра: Сергій Беккер (Харків), Олександр Войтюк (Запоріжжя).

«Чорноморець»: Безотосний, Опанасенко, Кутас, Тейку, Зубейко, Діденко (Балашов, 80), Гай, Бобко, Аржанов (Слінкін, 90), Назаренко, Фомін.

Запасні: Паст, Мартиненко, Гречишкін, Данченко, Шиндер.

Головний тренер – Роман Григорчук.

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Пластун, Гітченко, Костевич, Даушвілі, Худоб’як, Голодюк, Кожанов (Карноза, 46), Ксьонз (Кополовець, 90), Страшкевич (Сергійчук, 80).

Запасні: Ільющенков, Новотрясов, Чачуа, Мартинюк.

В.о. головного тренера – Ігор Йовічевіч.

Попередження: Тейку, 50 – Голодюк, 7, Гітченко, 57, Карноза, 58.

Одеський «Чорноморець» підтримав запропоновану раніше «Карпатами» акцію на підтримку українського війська і вийшов на поле у патріотичних футболках. До слова, на трибунах стадіону перебувало чимало військових у камуфляжах, які активно перегукувалися із фанатами «Карпат», що розташувалися неподалік. Лише Олексій Гай вийшов без футболки – причини таких дій хавбека «Чорноморця» стануть відомі згодом. 

Втрата Балажіца через перебір жовтих карток змусила Ігоря Йовічевіча вдатися до певних кадрових перестановок. Можна було передбачити, що місце словенця у центрі оборони займе Андрій Гітченко, а його, у свою чергу замінить хтось із пари Чачуа – Мартинюк. Однак тренер «Карпат» вирішив наситити центр поля досвідченим Худоб’яком, якого відрядили до Даушвілі руйнувати атаки суперника. Самого ж Ігоря на місці під нападником, змінив Денис Кожанов. Знову у стартовому складі вийшов Вадим Страшкевич, який активно відпрацював у попередній грі з «Говерлою». 

У Романа Григорчука також виникли клопоти із основними гравцями – з обойми випав гравець збірної України Кирило Ковальчук, якого в опорній зоні змінив Іван Бобко – футболіст атакувального амплуа. Очевидно, обидва тренери готувалися до активного та видовищного матчу. До слова, були в коуча «Чорноморця» і приємні новини – після тривалої паузи в розташування команди повернувся Дмитро Безотосний, який змінив свого колегу Паста. Власне, така зміна напрошувалася після невпевненої гри останнього у поєдинку проти донецького «Олімпіка». Той матч, до слова, зібрав всього 300 глядачів. На одеському стадіоні було не набагато більше, що можна пояснити не так грою команди, як погодними умовами – неймовірним холодом та дрібним дощем, що розпочався перед самим матчем. 

Уже з перших хвилин «Карпати» доволі просто заволоділи ініціативою – у цьому їм самі одесити допомагали, які елементарно віддавали м’яча супернику у ноги. Але такий атракціон небаченої щедрості тривав не довго. «Леви» із помилок нічого не вичавили, після чого захисники помилятися перестали. Активніше заграли центральні хавбеки «Чорноморця», які розрізними передачами підключали фланги. Після кількох спроб, одесити створили перший гострий момент – у натовпі гравців найпроворнішим виявився Діденко, але гостей врятувала штанга. 

Перевагою володіли одесити, але й карпатівці до перерви встигли створити кілька гострих моментів. Активно попереду працював Страшкевич, але з ударами у нього до перерви не складалося. Так само невдало пробивали Кожанов та Гітченко – їхні удари були блоковані оборонцями. 

З початку другого тайму «Карпати» заграли значно агресивніше попереду. Сприяв цьому Артур Карноза – класичний плеймейкер, який може потримати м’яча, віддати останній пас і сам завершити атаку. А найбільш небезпечний Карноза під час штрафних, які сам чудово виконує. Правда, з першої спроби забити йому не вдалося, другу ж не використав Гітченко. Попри тепер вже карпатівську перевагу, до небезпечних моментів справа все одно не доходила. Гравці «Чорноморця» у другому таймі серйозно збавили оберти, окрім цього дуже часто фолили. Але з навісами у карпатівців не складалося – першими на другому поверсі були господарі.

Хоча, наприкінці гри вже не було зрозуміло, хто господар на полі. Карпатівці повністю перегравали своїх суперників, хоча при цьому, самим воротам Безотосного загрожували не часто. Свій шедевр спробував повторити Костевич, але влучив у захисника, якби не рикошет, то, мабуть, воротар із м’ячем не впорався б. 

Зрештою, нічийний рахунок «левів» не засмутив – у відпустку можна йти в не найгіршому настрої».

Про це повідомляється сьогодні, 7 грудня, на офіційному сайті ФК «Карпати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів