Чемпіонці світу зі шахів Марії Музичук вручено Відзнаку Львівської обласної ради

14:05 1 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

«Королева шахів» також отримає з обласного бюджету 200 тисяч гривень.

1 травня відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Петра Колодія з відомою в Україні та за її межами сім’єю спортсменів-шахістів Музичуків. Участь у цій зустрічі взяв також голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.  

Одна із двох доньок – Марія Музичук, яка принесла Українській державі велику перемогу в рамках чемпіонату світу з шахів, що пройшов у російському місті Сочі, отримала заслужену нагороду – Відзнаку Львівської обласної ради та 200 тисяч гривень, які будуть скеровані королеві шахів з обласного бюджету відповідно до рішення сесії Львівської обласної ради. Ще по 50 тисяч гривень отримають Наталія та Олег Музичуки, які є тренерами шахісти і водночас її найріднішими людьми – батьками. 

Разом з Марією та її батьками, на зустрічі з очільником обласної ради була також рідна сестра чемпіонки – Ганна Музичук, яка також є відомою українською шахісткою і чинною чемпіонкою світу із бліцу. Учасники зустрічі обговорили ситуацію стосовно розвитку цього виду спорту в Україні і зокрема на Львівщині.

Сторони, зокрема, домовилися про низку інших зустрічей з метою напрацювання обласної програми з розвитку шахів на Львівщині і створення тут якісної бази для навчання молоді цій інтелектуальній грі.  Звертаючись до Марії Музичук, Петро Колодій заявив: «Завдяки Вашій перемозі Львівщина має шанс стати шаховою столицею України. Ви стали прикладом для наслідування. Впевнений, що багато молодих людей після того, як побачили Вашу гру і разом з Вами відчули цю перемогу, також будуть долучатися до цього виду спорту».

Також очільник обласної ради зазначив, що щиро тішиться за батьків, які виховали таких чудових дітей, знаних у всьому світі. Петро Колодій наголосив: «Я, як батько, знаю, як радіє душа, коли діти стають такими, якими ми їх хочемо бачити. І ми всі також дякуємо за Ваш внесок у виховання таких дітей, якими гордиться вся Україна!».

У рамках зустрічі батьки шахістки Наталія та Олег Музичуки також повідомили, що їхня Марія після здобутої перемоги не складає рук, а натомість продовжує працювати для подальшого захисту титулу чемпіонки світу із шахів. За їх словами, було б добре, якби наступний чемпіонат світу з шахів відбувся в Україні, а саме – у Львові. Адже свої заявки на участь у майбутньому поєдинку вже подали представники України (Марія Музичук) та Китаю (Хоу Іфань).  Зі свого боку голова Львівської обласної ради та голова Львівської обласної державної адміністрації обіцяли докласти всіх зусиль, аби такий шаховий поєдинок відбувся саме у Львові.

Про це повідомили повідомили сьогодні, 1 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів