Арені Львів хочуть присвоїти ім'я Степана Бандери

12:16 16 березня 2021 р.

Фото до новини

Депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння Арені Львів імені Степана Бандери.

Про це інформує Футбол 24, пише Dailylviv. Таке звернення підтримали 68 депутатів Львівської облради, ще семеро не голосували.

Кінцеве рішення має прийняти Кабінет міністрів України, позаяк стадіон, який приймав три матчі Євро-2021 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності.

Львівська обласна рада неодноразово пропонувала передати арену у власність територіальної громади, проте наразі безуспішно.

Нагадаємо, що Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький нещодавно скасував свій візит до Тернополя через рішення міської ради присвоїти місцевому стадіону ім'я головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Про це повідомло РАР. А Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон відреагував ще жорсткіше і публічно зажадав скасувати рішення Тернопільської міської ради про присвоєння міському стадіону імені Романа Шухевича.

Зрозуміло одне, якщо Тернопільська міська рада не перейменує стадіон імені Романа Шухевича, а Кабінет Міністрів надасть Арені Львів ім'я Степана Бандери, то на обидвох цих футбольних полях ніколи не гратимуть збірні Польщі (19 місце у світовому рейтинзі збірних) та Ізраїлю (87 місце у рейтинзі національних збірних світу).  

Пам’ятник Степану Бандері у червоній фарбі: у Львові вийшли на слід замовника

Знайдено зловмисників, які пошкодили пам’ятник Степану Бандері у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів