18 спортсменів Львівщини можуть здобути на Європейських іграх ліцензії на Олімпіаду і до 1,5 млн грн

14:14 8 червня 2023 р.

Фото до новини

За нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту грошові нагороди: за перше місце – 80 тисяч гривень, за друге – 60 тисяч гривень, а за третє – 40 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Через два тижні у Кракові стартують Європейські ігри — масштабні мультиспортивні змагання, що відбуваються раз на 4 роки. За нагороди поборються і представники Львівщини.

Як розповів сьогодні брифінгу Роман Хім‘як, керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА, у складі збірної є 18 представників Львівщини. 

«Найбільше представництво Львівщина матиме у кульовій стрільбі — тут змагатимуться наші Святослав Гудзий, Павло Коростильов, Юлія Коростильова та Анастасія Німець. Троє представників Львівщини є у збірній з веслування на байдарках і каное — це Віталій Вергелес, Олександр Зайцев та Валерія Терета. А також у збірній з фехтування — Даниїл Гойда, Ростислав Герцик та Юнес Клод», – розповів Роман Хім’як. 

Також поборються за нагороди Європейських ігор каратистки Катерина Крива та Галина Мельник. У легкій атлетиці нашу область представить Роман Ростикус та Владислав Лавський як запасний.  Також Львівщина має по одному представнику у триатлоні — це Софія Прийма, брейкінгу — Олександр Гатин-Лозинський, і в сучасному п’ятиборстві — Юрій Ковальчук та стендовій стрільбі — Олена Охотська. 

Для Олени Охотської це буде другий досвід участі у Європейських іграх. Вона зазначила, що виступати на міжнародних змаганнях складно, адже є дуже висока конкуренція – десятки найкращих спортсменок з різних країн. 

Як розповів п’ятиборець Юрій Ковальчук, непросто було і вибороти право змагатись на Європейських іграх. Відбір на ігри розпочався з чемпіонатів України у грудні 2022 року. Опісля зважали і на виступи спортсменів на етапах Кубку світу. 

«Я виступав на двох етапах. Після другого зумів потрапити до фіналу. Це гарантувало мені місце на Європейських іграх.  П’ятиборство – складний вид спорту. Адже він включає верхову їзду. І тут ти залежиш не лише від свого результату, а й від коня», – розповів Юрій Ковальчук. 

Один з тренерів Юрія, Віталій Тарнакін, зазначив, що у сучасному п’ятиборстві на Європейських іграх будуть розігруватись прямі ліцензії на Олімпійські ігри, тому ці змагання є дуже відповідальними для спортсменів. 

Як уточнив Роман Хім’як, за нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту грошові нагороди: за перше місце – 80 тисяч гривень, за друге – 60 тисяч гривень, а за третє – 40 тисяч гривень. Додатково премії виплачуватимуть і тренерам у розмірі 50% від суми, яка передбачена для спортсмена. 

Павло Коростильов – вдруге кращий спортсмен Львівщини

«Львівська регата» відбудеться на озері Наварія вшістнадцяте

Фінал Кубка України з водного поло пройде у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів