15 жовтня українці вболіватимуть за поляків

00:13 12 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Тільки у разі нічиєї у матчі Англія-Польща або перемоги поляків українська збірна, перемігши Сан-Марино, посяде перше місце у групі H і здобуде путівку до Бразилії.

11 жовтняі відбулися два матчі у групі H відбірного турніру чемпіонату світу-2014. Українці перемогли поляків (1:0), а англійці - чорногорців (4:1). Усі голи були забиті у другому таймі обох матчів. 

Тепер доля першого місця у цій групі найбільше залежить від поєдинку Англія - Польща у вівторок, 15 жовтня. На цю гру приїдуть 18 тисяч уболівальників з Польщі, але, звісно, настрій у них, як і у футболістів польської збірної, буде вже не той оптимістичний, на який вони сподівалися у разі перемоги над українцями у Харкові. Адже тепер, після поразки від України, незважаючи на результат матчу в Англії - хоч би й перемогу, поляки не піднімуться вище четвертого місця. Хіба що - на третє, якщо чорногорці вдома програють Молдові або зіграють унічию.

Чи буде бажання у Роберта Левандовського і його партнерів з польської збірної грюкнути дверима в Англії, навіть зігравши внічию? Важко сказати. Особливо, якщо зважати, що поляки успішною грою дадуть дорогу до Бразилії українській збірній, яка двічі образила їх - 1:3, 0:1. 

Вочевидь, українським уболівальникам слід бути реалістами: англійці переможуть поляків і посядуть перше місце, а збірній України - виграє вона у Сан-Марино чи зіграє там внічию - доведеться з другого місця продовжити боротьбу за путівку до Бразилії у стикових матчах з командою, що посіла також друге місце в одній із інших груп. Суперника назве жереб.  

Варіант  поразки нашої команди у Сан-Маріно не розглядаємо - все одно залишемося на другому місці. Хіба що програємо Сан-Марино з рахунком - 0:10...

До речі, ось список команд, які можуть стати суперниками збірної України у стикових матчах за путівку на чемпіонат світу у Бразилії - за тур до закінчення відбірного циклу: Франція, Швеція, Туреччина або Румунія, Хорватія, Словенія або Ісландія, Португалія або Росія, Боснія і Герцеговина або Греція. З усіх цих збірних мріяти можна хіба що про Ісландію чи Словенію. Хоча навіть словенцям ми вже раз програвали на такому ж етапі змагань...

Турнірна таблиця групи H перед останнім туром: 

12 жовтня. Чорногорія - Молдова; Сан-Марино - Україна; Англія - Польща.

 Національна

збірна країни

 Матчі  Перемоги  Нічиї  Поразки

М'ячі

(забиті та пропущені) 

Очки 
1.  Англія  9  5  4  0 29 - 4  19
2.  Україна  5  3  1 20 - 4  18
3.  Чорногорія  4  3  2 16 - 12  15
4.  Польща  3  4  1 18 - 10  13
5.  Молдова  1  2  5  4 - 15  5
6.  Сан-Марино  0  0  8  1 - 43  0

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів