10 квітня «Карпати» прийматимуть у Львові «Олександрію» (відео)

11:36 10 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: ultras.lviv.ua

Саме в матчі з головним конкурентом за вихід у єврокубки «зелено-білі» матимуть змогу з’ясувати реальність завоювання путівки у Лігу Європи.

У прес-службі (інформаційному центрі) львівського футбольного клубу «Карпати» анонсували:

«У неділю, 10 квітня, о 17:00 «Карпатам» доведеться продемонструвати на «Арені Львів» всі свої найкращі якості для того, щоб підтвердити єврокубкові амбіції. Саме в матчі з головним конкурентом за вихід у єврокубки «зелено-білі» матимуть змогу з’ясувати реальність завоювання путівки у Лігу Європи.

У руках кожного з недільних суперників свої козирі. «Леви» матимуть за спиною трибуни рідного стадіону, хоч і без звичної гарячої підтримки фан-сектору, а гості намагатимуться використати хорошу форму і чудовий настрій.

Головна новина цього тижня – вихід «Олександрії» у півфінал Кубка України. І якщо сам факт здобуття путівки в ½ Кубка не особливо дивує (якщо ще й взяти до уваги шосту позицію у турнірній таблиці Ліги Парі-Матч), то спосіб, з допомогою якого вдалося це зробити не може залишити байдужим.

Коли у першому чвертьфінальному матчі команда Володимира Шарана зіграла внічию з «Динамо» на «Олімпійському», то такий результат сприймався сенсаційно, але всі розуміли, що у матчі відповіді чемпіон України матиме змогу виправити ситуацію.  Однак в середу «Олександрія» зробила, здавалося, неможливе.

Команда з райцентру на Кіровоградщині перемогла киян і гарантувала собі вихід у півфінал Кубка. Це був третій матч «жовто-зелених» проти «Динамо» за менш, ніж 40 днів.

У двох попередніх хлопці Шарана не перемагали (вищезгадана нічия 1:1 в Кубку і поразка 0:2 в Лізі Парі-Матч). Тому позитивний результат, який «Олександрія» здобула у середу викликав здивування.

Варто зазначити, що у 2016-му у шести матчах олександрійці перемогли лише двічі. Спочатку вирвали перемогу в Одесі у «Чорноморця»(2:1), а кілька днів тому перемогли «Динамо». Почали рік «жовто-зелені» з трьох нічиїх поспіль («Динамо», «Сталь» та «Олімпік»). Єдиної поразки недільний суперник «Карпат» зазнав від «Динамо». 

Старт нового року у «Карпат» вийшов не найкращим. Нічия і три поразки не можуть задовольняти ні вболівальників, ні футболістів. Випробування від календаря у вигляді трьох зустрічей підряд з лідерами Ліги Парі-Матч львів’яни не витримали і тричі поступилися «Динамо», «Дніпру» і «Зорі». 

Майбутній матч з «Олександрією» може стати для «Карпат» певною мірою визначальним. Поєдинки, що залишаються наприкінці сезону є суміжними, адже і львів’янам, і олександрійцям доведеться зіграти з «Волинню», «Ворсклою» і «Говерлою».

У «Карпат» ще залишається гра з «Шахтарем» (останній тур «зелено-білі» пропускають через зняття зі змагань запорізького «Металурга»). Натомість «Олександрія» гратиме з «Дніпром» і «Зорею».

Тренерський штаб львів’ян не зможе розраховувати на вилучених у Запоріжжі Андрія Гітченка і Дениса Мірошніченка. Відтак лінія захисту львів’ян вимагатиме суттєвих змін. 

Травма лідера «Олександрії» Давіда Таргамадзе також зобов’язує наставника гостей до варіації в атаці. Крім того, не відомо, чи зможе зіграти у Львові форвард олександрійців Віталій Пономар. Набирає форму після одужання півзахисник Денис Дедечко. 

Варто зазначити, що «Карпати» і «Олександрія» є сусідами у турнірній таблиці. Львів’яни мають у своєму активі 22 пункти і посідають сьому сходинку. Натомість оманда з Кіровоградщини здобула 27 очок і розмістилася на шостій позиції у турнірнй таблиці Ліги Парі-Матч. 

Ліга Парі-Матч сезону-2015/2016. Матч 21-го туру

«Карпати» (Львів) – «Олександрія» (Олександрія, Кіровоградська обл.)

10 квітня. Початок – 17:00. Львів, «Арена Львів»

Арбітр – Євген Арановський (Київ). Асистенти арбітра: Євген Халамендик (Київ), Віктор Матяш (Донецьк). Четвертий арбітр – Микола Балакін (Київська обл.)

Директор матчу ФФУ – Степан Понайда (Львів).  Спостерігач арбітражу – Ігор Покідько (Полтава).

Дискваліфіковані: Андрій Гітченко, Денис Мірошніченко («Карпати»). 

Орієнтовні склади команд (версія Інформаційного центру ФК «Карпати»):

«Карпати»: Мисак, Пластун, Новотрясов, Костевич, Ксьонз, Даушвілі, Кадимян, Голодюк, Худоб’як, Окечукву, Бланко-Лещук.

«Олександрія»: Новак, Микицей, Леонов, Шендрік, Путраш, Запорожан, Банада, Басов, Чорній, Чеботаєв, Пономар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів