Вода у Дністрі підніметься від 1,5 до 3,5 метрів, - УкрГідрометцентр

08:36 24 червня 2020 р.

Фото до новини

На окремих ділянках річок басейнів Дністра, Прута, Тиси можливий вихiд води на заплаву та досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових госпоб'єктiв, автодоріг місцевого значення; початкове затоплення прирічкових ділянок у Чернiвцях та Івано-Франківську.

За даними УкрГідрометцентру, 24-25 червня внаслідок значних та сильних дощів на річках Карпатського регіону очікується формування високого дощового паводку з підйомами рівнів води над рівнями на 8 год. 23 червня:

- на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) Тисi дiлянцi В.Бичкiв - Вилок на 1,0 – 1,5м; Тисi в районi м.Чоп, Пруті дiлянцi Коломия – держкордон на 1,5 – 2,5 м;

- Днiстрi на дiлянцi Галич-Залiщики 2,5 - 3,5 м.

На окремих ділянках річок басейнів Дністра, Прута, Тиси можливий вихiд води на заплаву та досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових госпоб'єктiв, автодоріг місцевого значення; початкове затоплення прирічкових ділянок м.Чернiвцi, м. Івано-Франківськ, у Чернівецькій області затоплення об'єктів прикордонної служби.

При сильних зливах залишається ймовірність формування значного місцевого і схилового стоку, в гірських районах утворення селевих потоків, що може мати негативні наслідки.

Протягом другої половини доби 23 та вночi з 23 на 24 червня очiкується продовження опадів в басейні Верхньої Тиси, що призведе до пiдвищення рiвнiв води в м.Рахiв до значення 420-470 см над нулем поста (рiвень води на 8 год. 23 червня дорiвнює 341 см) з початковим затопленням прирічкових ділянок в м. Рахiв та пiдтопленням автодорiг місцевого значення.

Ввечері 23 та упродовж 24 червня очікується проходження чергової паводкової хвилi на дiлянцi Тиси В.Бичкiв - Вилок з пiдвищенням рiвнiв води над поточними відмітками на 1,0 – 1,5м з досягненням значень у створах постів:

- м.Тячiв 460 - 510см, (рiвень на 16 год 350 см), утримання води на заплавi, можливi початковi пiдтоплення в с.Грушове;

- м. Хуст 360 - 410см, (рiвень на 16 год 270 см), вихiд води на заплаву, пiдтоплення присадибних дiлянок с.Крива, автодороги В.Копаня - Хуст, Хуст - Сокирниця;

- смт. Вилок 360 - 410см, (рiвень на 16 год 170 см), початковий вихiд води на заплаву.

24 червня на р. Прут – пост Чернiвцi очiкується проходження максимального рiвня води високого дощового паводку висотою 680 -730 см над нулем поста (рiвень води на 18 год. 23 червня дорiвнює 417 см), максимальною витратою води в межах 2320-2690 м3/с.

В результаті проходження максимального рівня високого дощового паводку очікується:

затоплення сільськогосподарських угiдь Новоселицького, Герцаївського та Кіцманського районів;

затоплення сiл Маршинцi, Тарасiвцi, Магала, Костичани, Припруття, Бояни, Зелений Гай, Ванчикiвцi Новоселицького району;

спрацювання сигнальних устроїв, затоплення блокiв сигналiзацiї застави с. Костичани Новоселицького району;

затоплення блокiв сигналiзацiї військової частини с. Мамалига, Новоселицького району;

затоплення автомобiльної дороги та ринку Добробут, початкове затоплення Калинiвського ринку м. Чернiвцiв.

На Львівщині вже підтоплено три райони і одне місто, - повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів