Велике стадо диких кабанів на трасі на Дрогобич (відео)

20:54 12 листопада 2023 р.

Фото до новини

На Львівщині водії, які їхали в напрямку Дрогобича, зауважили велике стадо диких кабанів.


Відео побаченого очевидці виклали у соціальну мережу, пише DailyLviv.com. 

На відео — велике стадо диких кабанів, яке складається з дорослих особин і  молодняку, спокійно перебігає жваву трасу, яке веде на Дрогобич, і щезає в лісі. 

Очевидці цього епізоду дикої природи, серед яких діти дорослі, що зрозуміло зі закадрових голосів, щиро захоплені побаченим.

Водій автомобіля стишив хід, аби не завдати шкоди тваринам.

Своїми враженнями вони поділилися у соціальній мережі.

Як писав DailyLviv.comна очисних спорудах у Львівській області з'явилося стадо диких кабанів (відео).

Довідка

Свиня дика має один з найширших ареалів серед наземних ссавців, і такий широкий сучасний ареал сформувався завдяки розселенню виду за сприяння людини. Цей вид зараз трапляється у геть дикій або здичавілій формі на всіх континентах, за винятком Антарктиди і на багатьох океанічних островах.

Свиня дика була основним об'єктом полювання для мисливців із найдавніших часів і тому полювання та зміни в землекористуванні привели до фрагментації ареалу та знищення виду на Британських островах, у Скандинавії, частині Північної Африки, а також порівняно великій частині ареалу на території колишнього Радянського Союзу і в північній Японії.

Свиня дика населяє області проживання від степів до широколистяних лісів, від Західної Європи до Далекого Сходу, прямуючи на південь до Північної Африки, Середземномор'я, Близького Сходу, Індії, Китаю, Японії (у тому числі острови Рюкю), Тайваню і Великих Зондських островів Південно-Східної Азії.

Розширений за допомогою людини ареал охоплює середовища проживання від напівпустель до тропічних дощових лісів, включаючи очеретяні джунглі, мангрові ліси, сільськогосподарські угіддя. Діапазон поширення за висотною поясністю в Європі: від рівня моря до 2400 м у Піренеях.

В Україні вид поширений у Карпатах (до висоти 1 800 м), у лісовій і лісостеповій смугах.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів