В Україні стався землетрус (відео, оновлено)

20:00 24 вересня 2016 р.

Поштовхи відчували мешканці заходу, центру, півдня й півночі нашої країни.

24 вересня 2016 року о 2:15 в районах Одеської області зафіксовано поштовх силою приблизно три-чотири бали за шкалою MSK-64 від землетрусу, що стався на глибині 90 кілометрів на території гори Вранча біля міста Ліпша в східній частині Румунії (45,7 градусів північної широти та 26,6 градусів східної довготи). Його магнітуда складала за шкалою Ріхтера 5,7 балів.

На території України постраждалих людей та руйнувань будівель немає. Повторних поштовхів не зафіксовано. Про це повідомили сьогодні, 24 вересня, на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Зокрема поштовхи відчували мешканці Києва, Броварів, Кропивницького, Одеси, Вінниці, Чернівців, Львова та інших міст.  За інформацією від Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, епіцентр землетрусу потужністю п'ять-шість балів був у Румунії на глибині 80 кілометрів під поверхнею землі.  

Заступник директора з наукової роботи, кандидат фізико-математичних наук інституту Геофізики НАН України Олександр Кіндзер попереджав, що на всій території України можуть відчуватися підземні поштовхи через землетрус під горами Вранча у Румунії, який стався вранці 22 вересня. Про це розповіли сьогодні, 24 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

«Щоденний Львів» також повідомляв, що сейсмологи попередили українців про підземні поштовхи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів