У річці Думній на Львівщині масово вимерла риба

14:10 26 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

Сільський голова Андрій Андрущенко вважає: «Все через те, що в сусідньому селі Ременові фірма «Галичина» відкрила молокозавод».

У річці Думній, що протікає селом Кукезів Кам'янка-Бузького району на Львівщині, місцеві виявили масовий мор риби. Водойма там зараз – білого кольору, з неї смердять каналізаційні стоки.

Сільський голова Андрій Андрущенко розповів: «Це просто жах, що робиться, проте це питання не одного року. Скільки ми вже зверталися до екологів, ніякої реакції. Вчора, коли мешканці побачили, як спливла риба, не витримав і викликав поліцію. Річка білого кольору, з неї смердить. Все через те, що в сусідньому селі Ременові фірма «Галичина» відкрила молокозавод. Тепер усі стоки і відходи випускає в річку. Звідти й біда. Раніше вони яблука мили й увесь цей бруд у Домну зливали, тепер ще й молочні відходи», - 

У селі працюють фахівці екологічної інспекції, правоохоронці та рятувальники. Екологи намагаються встановити причини масової загибелі риби. А також – від чого саме шириться сморід у Думні. 

Місцева мешканка Галина розповіла: «Наша річка – повноводна. У ній навіть літом діти купаються. Із трьох сіл приїздять. Тепер це дуже небезпечно стало. Торік худоба води напилася – то потруїлася, поздихала, тепер риба спливла, страшно дітей пускати».

Про це повідомили сьогодні, 26 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».  Як інформував «Щоденний Львів», на Львівщині встановлюють причини мору риби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів