У Польщі біля кладовищ росте їстівний фіолетовий гриб

10:26 11 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Грибний сезон триває, і грибники хваляться в мережі знайденими екземплярами. Мало хто знає про вид під назвою Лаковиця бузкова або Лакакрія лілова.

Про це інформує Іnpoland, пише Dailylviv.com

Багатьом цей гриб здається страшним, але насправді він їстівний, його можна споживати у свіжому вигляді, а для приготування страв беруть лише шапки. Росте цей шапковий гриб на мокрому ґрунті спорадично, невеликими групами у листяних та хвойних лісах. Плодові тіла з’являються в серпні — листопаді.

Читайте також: Осінні гриби: види і корисність

Щоправда, лаковиця може вказувати на не досить приємні знахідки в районі, у якому росте. Цей невеликий гриб з інтенсивним фіолетовим кольором росте в ґрунті з високим вмістом аміаку та азоту. Це означає, що він може зустрічатися поблизу місць, де є кладовища, братські могили або де були поховані трупи.

Сама по собі наявність фіолетового гриба не гарантує, що під поверхнею буде виявлено поховану там у минулому людину, але цей факт є достатньо вагомим сигналом того, що такі ділянки слід розглядати у судово-медичній науці як зону потенційного поховання.

Нагадаємо, нещодавно Dailylviv.com повідомляв про інвазивний вид гриба - американський боровик, який з'явився у польських лісах та поширюється з неймовірною швидкістю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів