У міськраді Львова наполягають на облаштуванні скверу замість забудови

13:00 13 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/andriy.moskalenko

Міський голова Львова запевнив, що на вулиці Горбачевського буде сквер.

Як повідомили в четвер, 13 лютого, у Львівській міськраді, міський голова Львова Андрій Садовий заявив про це під час години запитань на засіданні сесії міськради. Він пояснив: «Ми прийняли рішення, що на вулиці Горбачевського буде сквер. Прикро, що судова система не розібралась у нюансах справи. Завтра в нас виконком, є підготовлений проєкт рішення, і ми це питання будемо завтра на виконкомі розглядати. Якщо є потреба розглянути його й на сесії, то будемо готувати. Там має бути сквер. На жаль, Академія наук займається справами, які не личать такій поважній установі».

У Львівській міськраді нагадали, що днями за зверненням Академії наук суд відновив містобудівні умови та обмеження на забудову пам'ятки та історичного скверу на вулиці Горбачевського, раніше скасовані виконавчим комітетом. ЛМР, натомість, має намір облаштувати на цій земельній ділянці сквер.

Заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко зазначив: «Як і минулого року, позиція Львівської міської ради незмінна. Вважаємо, що там не може бути жодного будівництва. Має бути сквер, знову висаджені дерева та навчальний корпус. Тому на виконком готуємо рішення, які унеможливлять знищення скверу та забудову пам'ятки».

Як інформував «ЩЛ», у Залізничному районі Львова планують облаштувати сквер на вулиці Кульчицької.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів