У Львові знищують водойму на вулиці Липинського

14:55 19 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: explorer.lviv.ua

Під час її обстеження спеціалісти управління екології й благоустрою міськради та Шевченківської районної адміністрації натрапили на несанкціонований спуск води та самовільні земляні роботи.

Як зазначають в управлінні екології та благоустрою ЛМР, такі дії є грубим порушенням вимог Водного кодексу України.  Згідно з даними паспорту на цю водойму на на вулиці Липинського, 27, її тип – став гідроакумулятивного призначення та одночасно технічна водойма, користувачем є ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Гідрогеологічні характеристики водойми: довжина – 105,36 метра, ширина – 34,62 метра, площа водного дзеркала – 0,28 гектараа.

З метою припинення несанкціонованих дій та встановлення і притягнення до відповідальності винних, визначення розміру шкоди, завданої довкіллю, для подальшої її стягнення з винних, управління екології та благоустрою ЛМР відповідно до статті 19 Водного кодексу України, звернулось з відповідним зверненням до Державної екологічної інспекції у Львівській області. Враховуючи наявність і в попередні роки подібних негативних фактів, вбачаючи реальну загрозу зникнення частини водних об’єктів у місті, управління екології та благоустрою департаменту містобудування ЛМР забезпечило інвентаризацію та паспортизацію водних об’єктів на території міста та винесло на розгляд сесії міської ради проект ухвали «Про затвердження водних об’єктів на території м. Львова».

Очікується прийняття ухвали на найближчому пленарному засіданні. Ця ухвала спрямована на попередження та усунення забруднення поверхневих водних об'єктів, в тому числі від засипання для ймовірної подальшої забудови території водного об’єкта, відтворення водних ресурсів і гарантування безпечних умов водокористування.

Також управління включило в проект пріоритетного фінансування природоохоронних заходів за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища в 2014 році захід «Виготовлення документації із землеустрою з встановлення меж прибережних захисних смуг водних об'єктів у м. Львові». Про це повідомляє сьогодні, 19 березня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів