У Львові встановлять 80 контейнерів для батарейок

10:40 26 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Як повідомляє в середу прес-служба міської ради, її управління екології й благоустрою реалізовує таким чином проект з утилізації відходів побутового електричного та електронного устаткування.

Ці 80 контейнерів для роздільного збирання батарейок закуплено торік у рамках проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування у місті Львові з використанням досвіду міста Любліна». В управлінні екології та благоустрою повідомляють також: «Контейнери найближчим часом будуть встановлені у громадських місцях (закладах освіти, комунальних підприємствах та в інших державних органах) відповідно до схеми, яка затверджена програмою поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові».

Також торік закуплено два мікроавтобуси для облаштування мобільних пунктів збору електронного та електричного устаткування. На базі мікроавтобусів облаштовано мобільні пункти прийому відходів електронного та електричного устаткування.

В управлінні екології та благоустрою зазначають: «Аби вирішити проблему наявності значної кількості відпрацьованих люмінесцентних ламп на території шкіл та медичних закладів, з міського фонду охорони навколишнього природного середовища торік було виділено та освоєно 18 тис. грн. Закуплено контейнерну тару для збору твердих побутових відходів».

Прес-служба міської ради також нагадує: «Для запровадження системи оперативної утилізації ртутовмісних відходів, що утворюються в побуті, укладений грантовий договір від 18.12.2012 року між департаментом містобудування та Міністерством Регіонального Розвитку Польщі в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства для впровадження проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування у місті Львові з використанням досвіду міста Любліна» на загальну суму 1 350 780 євро. Реалізація проекту розпочата з лютого 2013 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів