У Львові врятували від садистів червонокнижних птахів

13:10 6 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: socportal.info

Декілька місяців тривала боротьба з персонажами, які пропонували послуги зі «спілкування» з тваринами.

Про це повідомляє 6 листопада портал «СтрайкUA». За його інформацією, екологічний опір, львівські орнітологи та небадужі жителі найбільшого міста Західної України врятували сьогодні червонокнижних птахів.

Дослівно ж портал розповівідає з цього приводу наступне:

«Ще на початку літа у нашому місті з’явилися люди, які ходили центром міста, тримаючи птахів, – каже Андрій Курач (ветеринарний лікар, голова Західноукраїнського товариства захисту тварин. – «ЩЛ»), – орлів, соколів, голубів. Зрештою, стало зрозумілим, що це форма бізнесу, який абсолютно не притаманний для Львова. Жителі міста та гості відверто дивувалися цій експлуатації тварин. Пізніше стало зрозумілим, що це комерційне використання тварин (птахів), які занесені до Червоної книги України».

Неодноразові звернення до органів внутрішніх справ не призвели до результату. У ніч з 4 на 5 листопада активісти Екологічного опору та львівські орнітологи за підтримки підрозділу «Беркут» заблокували підвал у центрі міста, у якому знаходилися птахи. Зранку, тварини були вилучені та перевезені у реабілітаційний центр.

Довідка порталу «СтрайкUA»:

Усі види орлів, грифів та сипів, які є у фауні України, занесені до Червоної книги України. Для здійснення комерційної та видовищної діяльності із тваринами, котрі є об’єктами Червоної книги України, має бути дозвіл від центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища.

А конкретніше – дозвіл Міністерства екології та природних ресурсів України на право володіння чи комерційного використання тварин, які занесені до Червоної книги України. Підстава: стаття 7 закону України «Про червону книгу України» від 07.02.2002 № 3055-III.

Сьогодні відсутня процедура видачі дозволу на право володіння або комерційного використання видів, занесених до Червоної книги України. Це дає підстави бути переконаними, що має місце протизаконне володіння та протизаконне використання об’єктів Червоної книги України.

На всіх тварин (птахів), яких використовують у видовищних, комерційних цілях, має бути ветеринарний дозвіл, який видає Центральний орган виконавчої влади з питань ветеринарної медицини. Строк його дії – не більше 30 днів.

Взірець такого дозволу – у файлі «Кабмін дозвіл». Підстава – Постанова Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2010 р. №1175 «Про затвердження Порядку видачі дозволу на проведення заходів із залученням тварин», Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» ст.25, 30.

Документи, які підтверджують законність провадження господарської діяльності, – державна реєстрації суб’єкта господарювання або ліцензія на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону. Підстава – Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Якщо такі документи відсутні, то вступає в дію стаття 164. Це – підстава для накладення штрафу та конфіскації тварин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів