У Львові в сильце потрапила лисиця

19:13 21 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Браконьєри ледь не вбили лисицю у Львові.

Про це повідомив керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, пише DailyLviv.com.

За словами Ореста Залипського, близько двох років у районі вулиці Пасічної у Львові жила лисиця, яка нікому не приносила шкоди.

"Усі мешканці вже звикли до такої мешканки та навіть одного разу завадили її відловити нам, аби перевезти у безпечне місце. Але знайшлись і «добрі люди», які вирішили позбавити тварину життя..

До нас надійшло термінове звернення людей, про те що лисиця потрапила в сильце та їй дуже потрібна допомога. Наша команда одразу виїхала на місце, і швиденько визволили її з пастки та доставили тварину до нашого центру", - розповів Орест Залипський.

Очільник Домівки заспокоїв: "Зараз тварина у безпеці, уже вакцинована та проходить карантин і чекає свого повернення у природу."

Нагадаємо, у ЛМР повідомили, що лисиці – частина екосистеми Львова.

У 2024 році вже двічі на території Львівської територіальної громади проводили кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, зокрема лисиць. В рамках осінньої акції розповсюдили 1400 доз приманок для вакцинації згідно з рекомендаціями.

Довідка

Сильце — знаряддя для вилову птахів та дрібної звірини. Це дротяна або мотузяна петля, прикріплена до дерева або кілка. Сильцями часто користуються браконьєри. Оскільки сильце завдає тварині страждань, призводить до загибелі, то його використання суворо карають.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів