У Львові укріплять аварійну набережну озера

12:12 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Ділянці загрожує зсув.

Частина набережної у парку Озеро Левандівське – в аварійному стані. ДП «Скнилів-парк» звертається до мешканців з проханням не ходити біля аварійної частини берега, поки її не укріплять.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Мова про частину берега з боку заводу «ЛІМО», що розташований поруч з озером. Реконструкцію набережної планують розпочати невдовзі. 16 жовтня відбудеться тендер, на якому обиратимуть підрядника робіт.

Читайте також: У львівському парку «Озеро Левандівське» затримали браконьєрів

У ДП «Скнилів-парк», яке є замовником робіт, розповіли, що перед тендером фахівці ретельно обстежили берегоукріплену конструкцію. За висновками технічного обстеження, загальний технічний стан підпірної стінки берега – аварійний. Зокрема зміщені залізобетонні блоки, деформовані та зруйновані металеві стрижні з’єднання, просідають та втратили проєктне положення тротуарні плити.

Неможливо безпечно експлуатувати бурегоукріплену споруду. Порушені вимоги першої групи граничних станів. Набережна є небезпечною через можливий зсув бетонних блоків та ґрунту. Відтак необхідно виключити перебування людей в зоні можливого зсуву», – зазначили у висновку техобстеження.

Озеро Левандівське – один з найвідвідуваніших у Львові парків. Окрім того, у водоймі, яка має досить велике плесо, мешкають пара білих лебедів та дикі качки, яких відвідувачі часто підгодовують. А отже, близько підходять до водойми. Тож реконструкція цієї частини берега – це насамперед про безпеку відвідувачів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів