У Львові триває протистояння довкола скверу на площі Святого Юра

21:48 18 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки « Врятуй Сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

Активісти з початку березня виступають проти вирубування дерев у середмісті.

У Львові триває протистояння довкола скверу поблизу собору святого Юра. Комунальні служби взялися напередодні зрізати дерева, які не входять до проекту реконструкції цієї території.

У відповідь кількадесят активістів намагалися заблокувати роботу комунальників, забивши у дерева цвяхи. Таким чином вони хочуть захистити зелені насадження. 

Активісти переконані, що наявні документи на проведення реконструкції оформлені з порушеннями. А представники міської ради сьогодні так і не знайшли часу, щоб прокоментувати цю ситуацію.

Рятівники скверу розповіли: «Сьогодні вранці наші активісти повбивали цвяхи в дерева, ми поцікавились перед тим, чи це не нашкодить деревам, але в принципі, якшо вони вже великі і самі цвяхи не є глибокі то пила потрапляє на цвях і просто ламається».

Міська влада стверджує, що сквер давно потребує реконструкції, там мають звести пам’ятник митрополиту Шептицькому. Активісти з початку березня виступають проти вирубування дерев у середмісті.

Священнослужителі кажуть, що їх зараз більше цікавить гідне вшанування пам’яті Андрея Шептицького, аніж сам пам'ятник. У липні виповниться 150 років із дня його народження, і 2015-й в Україні проголошено роком митрополита Шептицького.

Про це повідомили сьогодні, 18 червня, на телевізійному «5 каналі».

Як інформував «ЩЛ», захисники скверу святого Юра закликають львів’ян рятувати дерева у ньому.

P.S. Активісти періодично ведуть трансляцію з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів