У Львові, щоб посадити дерево, треба заплатити від 3500 до 7000 грн

16:14 26 вересня 2023 р.

Фото до новини

Охочі посадити саджанець можуть вибрати локацію та вид дерева зі сформованого переліку, заповнити заявку, а після оплати долучитися до висадження.

Приймання заявок на висадку саджанців триває до 12 жовтня 2023 року.

/Управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради спільно з районними адміністраціями та садівниками Львова напрацювали перелік вільних лунок у місті, де можна посадити дерева. Тепер усі охочі висадити дерево мають можливість обрати місце і сорт дерева, який зможуть закупити і посадити. Відповідний перелік щодо можливих локацій та видів дерев доступний за посиланням.  

«Закуповує саджанець благодійник, який зголошується у цій формі, а місто допомагає його привезти, посадити, встановити опори та забезпечити належний догляд. Важливо зазначити, що ми пропонуємо садити лише якісні сформовані саджанці з розсадників, вартість яких від 3500 до 7000 грн залежно від сорту», – розповіли в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Всі охочі можуть долучитися до акції у кілька кроків:

1. За посиланням у таблиці обрати точну адресу висадки і сорт дерева.

2. Заповнити електронну форму. В заявці обов'язково потрібно вказати бажану локацію, зазначену в переліку, та вид дерева. Після отримання заявки дерево та локацію буде заброньовано. Дані вносять у колонку «Кількість заброньованих зелених насаджень».

3. Після опрацювання заявки (впродовж місяця) працівники управління екології та природних ресурсів сконтактують з вами та повідомлять про наявність саджанця, вартість і рахунок на оплату напряму в один із розсадників.

4. Ви надаєте підтвердження оплати.

5. Вам повідомлять про день і час висадки вашого дерева. Проводити доставлення і висадку будуть спеціалісти з догляду озеленення відповідного району, під наглядом садівника і, за бажанням, за вашою участю.

6. Міські служби здійснюватимуть догляд усіх саджанців.

Приймання заявок на висадку саджанців триває до 12 жовтня 2023 року.

Акція «Хочу посадити дерево» існує у Львові вже три роки. А навесні цьогоріч до неї долучилась рекордна кількість людей. Тоді висадили 206 спонсорських дерев на загальну суму понад 800 тисяч гривень.

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів