У Львові розповіли про конкуренцію між зоозахисниками-волонтерами

21:35 23 вересня 2020 р.

Фото до новини

Якби ЛКП «Лев» співпрацював з усіма волонтерами, проблем було би менше. На жаль, нині до питулку тварини потрапляють вибірково: одних візьмуть на перетримку та знайдуть господаря, інших чипують, і вони знову опиняться на вулиці.


Відео: Львівський пресклуб

Про це повідомила Світлана Стечак, представниця ВО “Батьківщина” на засіданні "Хто і як має вирішити проблему безпритульних тварин на Львівщині?" у Львівському пресклубі, пише DailyLviv.

- Я живу у Львові на вулиці Стрийській біля автовокзалу, і я бачу тут постійно 15 чипованих собак, – розповіла Світлана Стечак, представниця ВО “Батьківщина”. - Мешканці довколишніх будинків підгодовують їх, узимку впускають до під’їздів… Але боляче спостерігати, що цих тварин викинули. Вони не винні у тому, що набридли господарям, а інших не знайшли. Але ж хтось їх чипував, хтось мав прилаштувати, чи не так?

Якщо у країнах Європи тварини, які втратили господаря, стають власністю міста і муніципальна влада несе за них відповідальність, то в Україні і, у Львові зокрема, їх залишають напризволяще.

 - Я спостерігала, як собака біг за машиною два кілометри, бо його викинули на трасі. Ми зупинилися, підібрали бідолашного, зараз він живу у моєї мами в селі. Бездушність людей вражає… Але ми не можемо перевиховати усіх, то ж такі тварини мають бути захищені владою, –  упевнена Світлана Стечак.

Зараз, зауважує вона, величезну роботу взяли на себе волонтери. Однак, на жаль, між ними немає єдності.

- Я би сказала, що між ними існує конкуренція. А ЛКП «Лев» бере до себе тварин не від усіх зоозахисників. Так не має бути, – наголосила Світлана Стечак.

Міську владу Львова запідозрили у відмиванні понад пів млн грн на неіснуючому притулку для тварин.

У Львові запропонували створити зоополіцію, яка би боролась із кривдниками тварин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів