У Львові реконструювали сквер на вулиці Петлюри (оновлено: відео)

21:17 2 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У наступному році планують відновити сквер імені Сірка на Левандівці.

«Залізнична районна адміністрація спільно з підприємцями та спонсорами провела реконструкцію скверу на вулиці Петлюри, 17. Упродовж вересня та жовтня тут встановили лавки й опори вуличного освітлення, відремонтували хідники та висадили дерева», – повідомили сьогодні, 2 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради , де також поінформували:

«Як зазначає голова районної адміністрації Надія Банах, на облаштування громадського простору з міського бюджету витрачено 405 тисяч гривень. Загальна площа відремонтованих хідників тут становить 830 квадратних метрів, з яких 230 квадратних метрів відремонтовано за кошти підприємців.

За її словами, у процесі реконструкції скверу було встановлено також п’ять опор вуличного освітлення та  приведено до належного стану скульптуру. Окрім цього, для покращення естетичного вигляду скверу районна адміністрація за кошти фонду охорони навколишнього природного середовища озеленила сквер низкою зелених насаджень.

Надія Банах розповіла: «Ми закупили та висадили сім саджанців гостролистого клену, з яких три – червонолистого клену «Royal Red», та чотири клену «drummondii», 10 кущів-багаторічників спіреї, чотири кущі ялівця та один кизильник».

А начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Олександра Сладкова зазначила: «Ми хочемо дотримуватись такого правила, що скільки дерев ми зрізаємо, стільки і висаджуємо, або й більше. Тут ми посадили більше дерев, ніж зрізали. Спочатку мешканці були перелякані, ставились з недовірою. Ми посадили перші дерева зараз. Тут ще  є кілька аварійних, ми плануємо їх замінити вже в наступному році».

За спонсорські кошти в сквері на вул.Петлюри також встановлено 10 лавок і 10 урн для сміття. Як зазначила Олександра Сладкова, зараз від районних адміністрацій збирають пропозиції щодо облаштування громадських просторів у наступному році. Усі пропозиції будуть обговорювати з мешканцями. Так, в наступному році у Залізничному районі планують відновити сквер імені Сірка на Левандівці». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів